oktober 25, 2022

Goedkoop een schaftwagen aanschaffen doe je zo

Een goede schaftwagen is onmisbaar voor je personeel. Een schaftwagen wordt ook wel lunchtrailer, bouwschuur, lunchschuur of pipowagen genoemd. In deze mobiele vrachtwagen kunnen werknemers zoals bouwvakkers en schilders hun pauzes warm en droog doorbrengen en ze kunnen er rustig lunchen. Ook kan de ruimte gebruikt worden als kantoor, opslagruimte of zelfs sanitair. Deze wagens moeten tegen een stootje kunnen en moeten het liefste zo lang mogelijk mee gaan, Waar moet je dan op letten bij de aanschaf?

Waar moet je op letten?

Het eerste waar je op moet letten bij het schaftwagen kopen is de topsnelheid die je gaat rijden. Hoewel beide uitvoeringen van hoge kwaliteit zijn, zijn er veel verschillen tussen de korte opleggers voor snel en langzaam verkeer.

Een schaftwagen is zelf niet gemotoriseerd, hij wordt voort getrokken door een voertuig met een trekhaak. Dit is meestal een auto. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee varianten, schaftwagen voor langzaam verkeer en schaftwagen voor snel verkeer. De langzame variant, 25 km/h, mag alleen vervoerd worden door een trekker op de openbare weg. Op eigen terrein mag de autokoppeling gebruikt worden.

De snelle variant is een stuk praktischer. Deze mag maximaal 80 km/h. Door het gegalvaniseerde onderstel en RDW-keuring kan men hiermee over de openbare snelweg met minimaal een B-rijbewijs. Hiermee is er dus een stuk meer vrijheid waar de wagen allemaal mee naartoe kan. Het is dus belangrijk om van te voren te bedenken waar de wagen allemaal heen moet.

Nieuw of tweedehands

Veel partijen bieden naast nieuwe wagens ook tweedehands wagens aan. Of het verstandig is om voor een gebruikt exemplaar te kiezen is aan jou. Schaftwagens hebben een vrij lange levensduur waardoor je met een beetje geluk nog jaren vooruit kan met een tweedehandse. Toch zouden we altijd aanbevelen om voor een nieuwe, goed geïsoleerde wagen te kiezen. Zo zorg je ervoor dat de werknemers in de winter warm blijven en in de zomer koel.

Kies een betrouwbare partij

Een schaftwagen kopen kan een flinke investering zijn. Vandaar dat het belangrijk is om een betrouwbare partij uit te kiezen. Kies bij voorkeur een bedrijf dat veel ervaring heeft. Dat straalt deskundigheid uit. Let ook op het service niveau dat het bedrijf aanbiedt. Mocht er iets kapot gaan dan wil je dat dit zo snel mogelijk gemaakt wordt. Vraag daarom altijd goed na wat de garanties zijn die erbij geleverd worden.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...