december 6, 2023

Hoe een beker to go bedrukken kan bijdragen aan merkbekendheid

In de wereld van marketing en branding is het essentieel om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten bij potentiële klanten. Een effectieve manier om dit te bereiken, is door gebruik te maken van bedrukte bekers to go. In dit artikel bekijken we hoe het bedrukken van bekers kan bijdragen aan merkbekendheid aan de hand van enkele inspirerende case-studies van succesvolle bedrijven. Of je nu een kleine lokale onderneming bent of een grote multinational, het personaliseren van bekers kan een krachtig instrument zijn om je merk te promoten en klanten aan te trekken.

 De Kracht van bedrukte bekers

Bekers bedrukken is een slimme zet voor elk bedrijf dat zich bezighoudt met voedsel- en drankverkoop, vooral als je te maken hebt met koffie, thee of andere warme en koude dranken. Hier zijn enkele redenen waarom bedrukte bekers zo effectief zijn:

 1. Merkherkenning

Het bedrukken van bekers met je bedrijfslogo, naam en slogan zorgt ervoor dat klanten je merk direct herkennen. Wanneer mensen je beker met je logo in de hand zien, wordt de associatie met je merk sterker, wat leidt tot merkbekendheid en vertrouwen.

 1. Gratis Reclame

Wanneer klanten met bedrukte bekers rondlopen, fungeren ze als wandelende billboards voor je merk. Elke keer dat ze de beker gebruiken in het openbaar, wordt je merk aan een breder publiek getoond, zonder dat je extra kosten hoeft te maken voor traditionele reclame.

 1. Klantloyaliteit

Het personaliseren van bekers to go geeft klanten het gevoel dat ze deel uitmaken van je merkverhaal. Het kan een gevoel van verbondenheid creëren en klanten aanmoedigen om terug te komen voor meer, wat leidt tot klantloyaliteit.

 1. Professionele uitstraling

Bedrukte bekers geven je bedrijf een professionele uitstraling. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan de details en dat je waarde hecht aan je merkimago, wat vertrouwen opbouwt bij klanten.

Case-studies van succesvolle bedrijven

Nu we de voordelen van bedrukte bekers begrijpen, laten we eens kijken naar enkele inspirerende voorbeelden van bedrijven die met succes gebruik hebben gemaakt van deze marketingstrategie.

 1. Starbucks

Starbucks, een van ’s werelds grootste koffieketens, is een meester in het creëren van merkbekendheid met bedrukte bekers. Hun iconische witte bekers met het groene merklogo zijn over de hele wereld herkenbaar. Starbucks gebruikt seizoensgebonden bekerontwerpen om klanten enthousiast te maken en verzamelobjecten te creëren. Mensen wachten elk jaar vol spanning op de onthulling van de nieuwe vakantiebekers, wat aantoont hoe krachtig bedrukte bekers kunnen zijn in het opbouwen van anticipatie en klantenbinding.

 1. McDonald’s

De bekende fastfoodketen McDonald’s gebruikt ook bedrukte bekers als onderdeel van hun brandingstrategie. Hun bekers met het gele “M” logo zijn wereldwijd bekend en zorgen voor een naadloze merkconsistentie in al hun vestigingen. Het bedrukken van bekers helpt McDonald’s niet alleen bij het bevorderen van hun merk, maar ook bij het creëren van een uniforme en professionele uitstraling.

 1. Lokale Koffiehuizen

Niet alleen grote internationale ketens profiteren van bedrukte bekers, maar ook lokale koffiehuizen. Door unieke en creatieve ontwerpen te gebruiken, kunnen lokale ondernemingen een sterke lokale merkbekendheid opbouwen en klanten naar hun vestigingen trekken. Klanten houden van de authenticiteit en het persoonlijke karakter van lokale koffiehuizen, en bedrukte bekers kunnen dit gevoel versterken.

Bekers bedrukken

Nu je hebt gezien hoe bekers bedrukken kan bijdragen aan merkbekendheid, wil je misschien zelf aan de slag gaan. Hier zijn enkele praktische stappen om je op weg te helpen:

 • Kies het juiste ontwerp: Denk goed na over het ontwerp van je bedrukte bekers. Zorg ervoor dat het overeenkomt met je merkidentiteit en aantrekkelijk is voor je doelgroep. 
 • Selecteer de juiste bekers: Kies bekers van goede kwaliteit die geschikt zijn voor het type dranken dat je serveert. Denk aan milieuvriendelijke opties als je duurzaamheid wilt benadrukken.
 • Vind een betrouwbare leverancier: Zoek een betrouwbare leverancier die gespecialiseerd is in het bedrukken van bekers. Attentie.nl is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor hoogwaardige bedrukte bekers.
 • Promoot je bedrukte bekers: Zodra je je bedrukte bekers hebt, promoot ze dan actief in je winkel en op sociale media. Moedig klanten aan om foto’s te delen van hun bekers en organiseer wedstrijden of acties om betrokkenheid te vergroten.

Het bedrukken van bekers to go is een krachtige strategie om merkbekendheid te vergroten en klanten aan te trekken. Zoals we hebben gezien aan de hand van case-studies van succesvolle bedrijven zoals Starbucks en McDonald’s, kan het gebruik van bedrukte bekers een positieve impact hebben op je bedrijf. Of je nu een grote keten bent of een lokale onderneming, het personaliseren van bekers kan een slimme investering zijn in je merkimago.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...