december 2, 2022

Hoe kom je professioneel over?

Een eerste indruk kan maar één keer gemaakt worden. Vandaar dat het erg belangrijk is hoe je over komt bij een eerste kennismaking met zakelijke relaties. Hoe je dat doet geven we je graag wat tips over.

Draag zakelijke kleding

We hoeven je vast niet te vertellen dat een joggingbroek met een te groot shirt waarschijnlijk niet de beste optie is, maar wat kan je dan wel aan? Kleding is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk. Je kleding kan een positieve of negatieve eerste indruk maken. Relaties zullen vaak eerder een open gesprek aangaan wanneer ze een goede eerste indruk maken. Als mensen geen goede eerste indruk van je hebben, zullen ze waarschijnlijk een meer gesloten benadering kiezen.

Kleding is dus zeker van invloed op zakelijke relaties. Al jarenlang wordt een pak als zakelijk geschikt gezien. Deze klassieke aankleedtips worden tot op de dag van vandaag nog steeds als redelijk “veilig” beschouwd. Het kan voorkomen dat overdreven formele kledingkeuzes afstand tussen klanten kan creëren. Mensen vertrouwen het meest op degenen die het meest op hen lijken en zich goed kleden.

Vandaar dat het altijd belangrijk is om voor de gelegenheid te kleden. Dragen ze daar alleen een polo? Kies dan eens voor de nette polo’tjes van Bamigo. Met een polo creëer je een casual uitstraling zonder dat je gelijk overdressed bent in een volledig maatpak inclusief nette schoenen.

Blijf dicht bij jezelf

Wat altijd professioneel oogt is zelfvertrouwen uitstralen: je moet geloven in je product of dienst, in jezelf en in je kleding. Het helpt dus zeker om kleding te dragen die goed bij je past en waarin je je goed voelt. Kies dus altijd kleding die echt bij je past: Klassieke stijlen staan ​​mooi bij klassieke snitten, maar wie meer stijlvol en creatief is moet niet voor iets te klassiek gaan: je karakter moet altijd in je zichtbare kleding zitten. Als je kleding niet bij je persoonlijkheid past, kom je minder authentiek over, wat zich onbewust vertaalt in een gebrek aan zelfvertrouwen of zelfs een gevoel van onzekerheid. Dat is iets wat je altijd wil voorkomen.

Persoonlijke verzorging is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat je gezichtshaar getrimd is, je haren er netjes uitzien en dat je lekker ruikt. Dit zorgt er ook gelijk voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en uitstraalt. Met deze tips kom jij bij je eerst volgende zakelijke meeting professioneel over.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...