augustus 17, 2023

Impact van bedrijfsnaam op succes groter dan verwacht

De impact van een bedrijfsnaam voor bedrijven is groter dan vaak wordt gedacht. Gepubliceerde data van gerenommeerde bronnen zoals de Universiteit van New South Wales en Harvard University wijst op de essentiële invloed van bedrijfsnamen voor het succes van ondernemingen.

Diverse studies uit verschillende landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, suggereren dat een korte bedrijfsnaam de kans op succes met wel 50% kan vergroten. Op dezelfde manier wijzen onderzoeken erop dat bedrijven met een passende naam vaak veel minder aan reclame hoeven uit te geven.

Een opmerkelijk gegeven is dat maar liefst 72% van de consumenten hun aankoopbeslissingen laten beïnvloeden door de naam van het bedrijf. Bovendien is er een aanzienlijke bereidheid onder klanten om meer te betalen als ze de naam van het bedrijf leuk vinden.

De concurrentie binnen dit uitgebreide ondernemerslandschap benadrukt het belang van een opvallende bedrijfsnaam. Een naam die onmiddellijk de aandacht trekt en in het geheugen blijft hangen, kan een onmisbare troef zijn om uit te blinken te midden van de massa.

Verder gaat een doordachte bedrijfsnaam veel verder dan alleen vindbaarheid. Het fungeert als een visitekaartje dat de kwaliteit van de aangeboden producten of diensten symboliseert. Zwakke namen kunnen twijfels oproepen over de competentie van het bedrijf.

Een bedrijfsnaam bedenken gaat echter verder dan enkel creativiteit. De naam moet zorgvuldig worden afgestemd op de doelgroep, een emotie of gevoel oproepen, en tegelijkertijd in lijn zijn met de kernactiviteiten van het bedrijf.

Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een bedrijfsnaam online te kopen. Bij Bedrijfsnaam.nl kun je kiezen uit een breed scala aan direct beschikbare bedrijfsnamen. Een bedrijfsnaampakket omvat niet alleen de naam zelf, maar ook een bijpassend logo en een domeinnaam. Alle namen zijn uniek en ontwikkeld door een merkexpert volgens belangrijke richtlijnen die voortkomen uit onderzoek naar effectieve bedrijfsnamen. Iedere naam is uniek en wordt eenmalig verkocht inclusief auteursrecht.

De prijsstelling voor deze bedrijfsnamen zijn uiterst gunstig in vergelijking met de tarieven van reclamebureaus. Hierdoor is deze optie ook bijzonder geschikt voor startende eenmanszaken, zzp’ers en het MKB.

Naast geld bespaar je ook kostbare tijd. Een branding traject duurt zo’n 4 tot 6 weken. Met een bedrijfsnaam pakket kan je vandaag nog starten met ondernemen.

Kies jouw favoriete naam en start vol zelfvertrouwen met ondernemen. Want alleen met een sterk merk word je serieus genomen.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...