september 16, 2022

Juridisch advies bij een faillissement of doorstart van je bedrijf

Een faillissement is een lastige aangelegenheid. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor hun familie, kennissen en zakenrelaties. Wanneer je bedrijf een faillissement aangaat, is het belangrijk om zo snel mogelijk professioneel juridisch advies in te winnen. Een advocaat of jurist die gespecialiseerd is in faillissementsrecht, kan helpen bij het voorkomen van een faillissement of het aanvragen van een doorstart.

Doorstart na faillissement

Een faillissement is een uiterste middel en moet indien mogelijk altijd worden voorkomen. Toch komt het helaas steeds vaker voor dat ondernemingen failliet gaan. In sommige gevallen is er nog wel een kans om door te starten, maar dan is het wel noodzakelijk dat je snel handelt. Wanneer een bedrijf in financiële problemen komt, is het dus belangrijk om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen.

Een faillissement gebeurt niet van de een op de andere dag, er gaat vaak een lang traject aan vooraf. De betalingsachterstanden lopen op waardoor een faillissement onvermijdelijk wordt. De afgelopen twee jaar zijn er veel faillissementen aangevraagd. Het werd bedrijven onmogelijk gemaakt, onder meer door beslissingen van de overheid, om hun financiën onder controle te krijgen. Er werden veel creatieve oplossingen bedacht, maar voor velen werd de nachtmerrie waarheid: een faillissement bleek de enige oplossing. Gelukkig betekent een faillissement niet direct het einde van een bedrijf. Met hard werken, een goede planning en juridisch advies, kan er een doorstart na faillissement gemaakt worden.  

De eerste stappen naar wederopbouw na faillissement

Het opnieuw opbouwen van een bedrijf na een faillissement kan een ontmoedigende taak lijken, maar met een zorgvuldige planning en doorzettingsvermogen kan een doorstart toch een succes worden. De eerste stap is om de schade te beoordelen en te bepalen wat er moet gebeuren om vooruit te komen.
Dit kan inhouden dat er naar de financiën gekeken wordt, de schulden moeten worden bepaald en er moet gekeken worden hoe de kosten verlaagd kunnen worden. Een onderdeel van wederopbouw kan zijn om een nieuw businessplan op te stellen en een nieuwe marketingstrategie te ontwikkelen waarmee de doelgroep bereikt kan worden.

Bedrijf inschakelen bij doorstart na faillissement

Om een doorstart succesvol te laten verlopen, kan er een bedrijf ingeschakeld worden die het juiste advies kan geven en ondersteunt bij het hele proces. Er wordt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om de onderneming een doorstart te geven na faillissement. Het kan betekenen dat er besloten wordt om alleen de onderdelen over te nemen die voor de faillissement winstgevend waren of die al goed draaiden.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...