september 17, 2022

Snel schakelen met universele verzenddozen

Een eerste indruk kan maar één keer gemaakt worden, dus ook een verzenddoos moet representatief zijn. Postdozen zijn in vele varianten verkrijgbaar. De voornaamste functie van een verzenddoos is het onbeschadigd leveren van een product. Maar welke postdoos is hier het meest geschikt voor?

Verzenden met DHL, PostNL en DPD

Er zijn veel bedrijven die e-commerce en logistieke ondernemingen helpen door een universele verzenddoos te leveren. Hierdoor kunnen webshopwinkeliers besparen op verpakkingsmaterialen. Ze hoeven immers maar één soort kartonnen doos in te kopen.

Ondernemers werken voor de verzending vaak samen met grote logistieke partijen. De maximale hoogte van een gestapelde pallet moet hierbij in acht worden genomen. Door met een universele verzenddoos te werken, bevorder je de efficiency van het logistieke proces. De eindklant profiteert, doordat de ‘ruis’ in het verzendingsproces geminimaliseerd wordt.

Producten leggen bij logistieke partijen zoals DHL, PostNL en DPD vaak een lange weg af. Dozen bewegen zich in hoog tempo door sorteercentra, om vervolgens de last mile af te leggen met een koerier. PostNL levert op een normale dag maar liefst ruim 1,1 miljoen pakketten. De kwaliteit van de omverpakking, oftewel de postdoos, is hierbij van essentieel belang. Door gebruik te maken van stevige dozen, garandeer je eindklanten een onbeschadigd product. Door kwalitatieve verzenddozen te gebruiken, snijdt het mes aan twee kanten.

Flexibele formaten

De stevige constructie zorgt voor een vlotte en veilige verzending: ideaal voor eindconsumenten. Aan de versturende ondernemer is ook gedacht. De verzenddozen worden plat en gestapeld geleverd, waardoor deze nauwelijks ruimte innemen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de core-business van de ondernemer.

De dozen zijn eenvoudig op te zetten en te sluiten door een insteekkepje. Dit betekent dat je geen verpakkingstape of lijm meer nodig hebt. Hierdoor kunnen e-commerce bestellingen nog sneller verwerkt worden. Webshopwinkeliers leveren dagelijks een strijd tegen de klok. Ze moeten de cut-off tijd halen, om consumenten niet teleur te stellen. Door efficiënte verzenddozen te gebruiken, kunnen ondernemers voldoen aan de verwachtingen van de veeleisende eindconsument.

Universele verzenddozen optimaliseren het proces van de webshopeigenaar en toveren een glimlach op het gezicht van de einsconsument.

Welke oplossing gebruik jij?

Run jij ook een ecommerce bedrijf, of ben je hier in dienst? Laat ons dan onder aan in de reacties weten wat jullie voor oplossingen gebruiken.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...