januari 17, 2019

10 ondernemersvragen aan Floris Venneman

Naam: 
Floris Venneman

Bedrijfsnaam: 
Bureauvijftig

Kun je je bedrijf kort introduceren?

Wij zijn, al ruim 10 jaar, dé experts in het ontwikkelen en vermarkten van producten en diensten voor 50-plussers. Dit doen we altijd op basis van onderzoeken, zowel kwantitatief als kwalitatief, in ons eigen Nationale 50Plus Panel, waarin we 6000 50-plussers wekelijks bevragen over allerlei onderwerpen. Van koffie drinken en seks tot vakanties en zorg. Op basis van deze insights ontwikkelen we campagnes, strategie of mediaconcepten.

Wat is je functie binnen het bedrijf?
Ik ben mede-eigenaar en managing partner.

Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?
Als ondernemer ben je in zekere zin natuurlijk het 1000-dingen-doekje, maar ik probeer me dagelijks vooral bezig te houden met acquisitie en strategie bij onze klanten. Daarnaast sta ik ook graag op het podium om onze Komt-u-maar-mevrouwtje-masterclass te delen!

Welke diensten levert jouw bedrijf?
Onderzoek, advies en daarnaast ondersteunen we ook met de uitvoering van bijvoorbeeld een campagne, het maken van televisieprogramma’s of het maken van magazines.

Voor welke klanten werk je?
Klanten als ANBO, VisitDenmark, Independer en Startpagina kiezen al meer dan 10 jaar voor onze insights en doelgroep kennis.

In hoeverre onderscheidt jouw onderneming zich van de concurrentie?We hebben, helaas, nog niet echt concurrenten. Dus soms concurreren we met een reclamebureau of meer een algemeen consultancy bureau. Het wachten is nog op een échte concurrent.

Wat is de belangrijkste zakelijke les die jij ooit hebt geleerd?
Heel erg dichtbij jezelf blijven. “Stick to the plan”. Ik heb een bedrijf overgenomen in het verleden en hebt mij door de oud-eigenaren van mijn plan af laten houden. Dit heeft erin geresulteerd dat ik nu strakker ben in mijn focus!

Wat vind je het leukst aan het werken voor jouw onderneming?Wat niet! We helpen onze klanten met het écht bereiken en begrijpen van de kansrijke 50+ doelgroep. Ofwel: we helpen hen groeien!

Wat zijn de uitdagingen in jouw vakgebied?
Continu bovenop de ontwikkelingen en initiatieven zitten, aangehaakt blijven en zien wat er speelt.

Wat zijn je ambities?
Wij bouwen met Bureauvijftig en aanverwante bedrijven, waaronder Grey Valley Incubator in Zoetermeer, aan het ecosysteem rondom de kansen en uitdagingen van vergrijzing.

Meer info: www.bureauvijftig.nl


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...