juni 15, 2020

10 ondernemersvragen aan Frank Keijzer

Naam: 
Frank Keijzer

Bedrijfsnaam: 
Kewodak dé Dakmakers

Kun je je bedrijf kort introduceren?

Al meer dan vijfendertig jaar zijn de Dakmakers van Kewodak gespecialiseerd in het renoveren, repareren en beheren van (platte-) daken.

Wat is je functie binnen het bedrijf?
DGA

Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?
Het dagelijks leidinggeven aan het team. Daarnaast is het mijn rol om bestaande processen en structuren te challengen en waar mogelijk te verbeteren. Het vizier staat daarbij voor mij altijd op de duurzame toekomst. 

Welke diensten levert jouw bedrijf?
Het repareren, onderhouden en renoveren van daken. Daarbij hebben we in ons bedrijf een kenniscentrum geopend waar we op afspraak bedrijven, platforms en individuen ontvangen om deel te nemen aan seminars. In deze seminars informeren wij bezoekers over de mogelijkheden en kansen op daken.

Voor welke klanten werk je?
Woningbouwverenigingen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, gemeenten, bedrijven, en VVE’s

In hoeverre onderscheidt jouw onderneming zich van de concurrentie?
Onze service is net even anders; dat begint al bij een lekkagemelding die bij ons binnenkomt. Onze Dakmakers werken volgens een vast protocol: bijvoorbeeld bij een woning eerst de schoenen uit als je binnen naar de lekkage gaat kijken (tijdens de Corona periode vragen wij dat de melder een foto doorstuurt per e-mail). Onze opdrachtgevers gaan soms liever niet mee het dak op, dus houden wij ze tijdens een renovatieproject op de hoogte met een fotoverslag van het werkproces. Daarnaast zijn wij altijd bezig met het bevragen van bestaande processen, procedures en standaards. Wij willen de daken verduurzamen – van oudsher is de dakbranche vrij traditioneel. Ons doel is om uit te leggen en te laten ervaren waarom bijvoorbeeld groene daken (met planten) en witte daken (energiebesparend, warmtewerend) past bij hoe we in de toekomst naar daken moeten kijken. We willen hierbij een voortrekkersrol blijven spelen en dagen onszelf daartoe telkens uit. 

Wat is de belangrijkste zakelijke les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
“Ik vaar mijn eigen koers, of je dat leuk vindt of niet”. Tijdens de vorige (banken-)crisis bedacht ik dat je moet opvallen en niet omvallen. Dat kun je alleen maar doen door je eigen koers te varen met een duidelijk eindpunt.

Deze les heb ik niet van één specifieke persoon geleerd; er zijn een hoop topondernemers waar ik graag naar luister en mee spar. 

Wat vind je het leukst aan het werken voor jouw onderneming?
Processen te versimpelen en verbeteren.

Wat zijn de uitdagingen in jouw vakgebied?
Onze opdrachtgevers te informeren (o.a. in ons kenniscentrum) dat het ook anders, beter en gemakkelijker kan. Het geeft me een kick als ik een dak oplever bij een opdrachtgever en deze met veel enthousiaste praat over zijn ‘nieuwe’ daken 

Wat zijn je ambities?
Het uitbouwen van onze serviceorganisatie Dé Dakmakers naar een landelijke dekking.  Onze Dakmakers ontzorgen opdrachtgevers door o.a. reparaties, onderhoud en keuring uit te voeren op hun daken.  Geen zorgen meer dat ergens een dak gaat lekken. Verder willen we daken verduurzamen en klaar maken voor de toekomst. 

Meer info: www.kewodak.nl


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...