december 26, 2018

10 ondernemersvragen aan Frank Korf

Naam: Frank Korf

Bedrijfsnaam: WorldEmp


Kun je je bedrijf kort introduceren?

In deze tijden van tekorten aan hoog opgeleid personeel op de Nederlandse markt heeft WorldEmp de oplossing. WorldEmp faciliteert hoog opgeleide ervaren specialisten die op maat gerekruteerd aan je team als collega worden toegevoegd gebruikmakend van de nieuwste audiovisuele technieken. Je internationale collega op afstand direct technisch door jou aangestuurd, werkend vanuit de mooiste kantoren en hightech omgeving onder westerse omstandigheden en de hoogste ethische standaarden.

Wat is je functie binnen het bedrijf?
Oprichter / CEO

Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?
Strategie, Verkoop en het opzetten van het sales netwerk.

Welke diensten levert jouw bedrijf?
Faciliteren van ervaren hoog opgeleid internationaal talent voor Engineering, Software development en Data analyse

Voor welke klanten werk je?
Diverse klanten in software en Web development, Data analyse en Engineering

In hoeverre onderscheidt jouw onderneming zich van de concurrentie?In vergelijking met andere personeelsbemiddelaars in Nederland onderscheiden wij ons op vele vlakken. Voor ons is het mogelijk snel om structureel hoog opgeleid talent te leveren binnen 2 tot 8 weken, waarbij de klant keuze heeft uit meerdere kandidaten. Iets wat op dit moment voor de concurrentie in Nederland nagenoeg niet mogelijk is. Zeer hoge kwaliteit door uitgebreide assessments, die worden afgenomen door interne specialisten, waaronder psychologen. En de tariefstelling besparing via ons concept is tussen 30% en 70%.

Wat is de belangrijkste zakelijke les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
Zorg voor goede mensen om je heen en zorg dat de organisatie ook zonder jou draait (erg moeilijk voor veel ondernemers). Deze les heb ik ooit opgedaan tijdens een MBA opleiding. Alle medestudenten en de samenstelling van de mensen aan tafel waren/was zo goed dat wanneer je een vraag in de groep stelde of een probleem voorlegde er altijd een goede oplossing of advies uit kwam. Goede collega’s maken het verschil!

Wat vind je het leukst aan het werken voor jouw onderneming?

Het samenwerken met hele goede specialisten en de mogelijkheid krijgen om een innovatief concept in de markt te zetten dat Nederlandse organisaties de mogelijkheid geeft te groeien.  

Wat zijn de uitdagingen in jouw vakgebied?

Het vermarkten van een nieuwe innovatieve oplossing in conventionele markten zoals Engineering vergt veel vasthoudendheid. Ons concept eist een kleine verandering van de organisaties waar wij het aanbieden, maar veranderen is niet altijd makkelijk voor organisaties die iets al jaren op een bepaalde manier doen. 
Daarnaast zijn er in het IT segment veel bedrijven die een negatieve ervaring hebben met werken met het buitenland. Dus bij het eerste contact worden wij vaak vergeleken met een organisatie die outsource diensten levert. Zodra wij echter ons concept “live” hebben getoond dan is 90% om en geven aan dat het wel iets heel anders is wat wij doen. Je brengt geen werk naar het buitenland, maar je brengt een internationale collega in je team op een hele innovatieve manier. Er zijn veel personeelsbemiddelaars op de Nederlandse markt die hun diensten aanbieden, het grote verschil met ons is dat wij wel en snel hoog opgeleid talent kunnen leveren.

Wat zijn je ambities?
Nog meer talenten aan ons team toevoegen en het opzetten van een organisatie, die naast Nederland ook internationaal groeit. Houd het klein en schaalbaar, maar hoe doe je dit als je honderden mensen aan je team gaat toevoegen de komende jaren. Daar liggen de ambities en uitdagingen.

Meer info: www.worldemp.com


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...