november 21, 2021

De gecentraliseerde cryptomunt

Cryptocurrencies bestaan ​​al heel lang. In 2008 bracht Satoshi Nakamoto het Bitcoin white paper uit, een document dat volledig omschrijft wat Bitcoin is, hoe het werkt en waarvoor het bedoeld is, en in januari 2009 werd het Bitcoin-netwerk voor het eerst gelanceerd. Nu, meer dan 12 jaar later, is de totale marktwaarde (marketcap) meer dan 2 biljoen dollar en in 2021 zullen er ongeveer 12.000 munten in omloop zijn. Kortom: cryptocurrency is booming!

Bitcoin staat in bijna elk lijstje op nummer 1. Het is dan ook de meest bekende cryptocurrency. Bitcoin wordt beschouwd als de grondlegger van cryptocurrency en alle andere munten worden beschouwd als ‘alternatieve munten’, de zogenaamde altcoins. Ethereum is de grootste altcoin. Naast Ethereum (ETH) zijn er diverse andere altcoins, zoals Ripple (XRP), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) en Polkadot (DOT).

Cryptocurrency is vooral in 2021 erg populair geworden, waardoor de prijzen van vrijwel elke munt enorm zijn gestegen. In het Bitcoin-netwerk vindt grofweg elke 4 jaar een gebeurtenis plaats die bekend staat als ‘de halvering’. Meestal volgt er een ‘bull-market’ na de halvering, wat betekent dat de prijs voor een langere periode stijgt.

Op de huidige bull-market wordt echter veel meer invloed uitgeoefend door onder andere sociale media. Elon Musk heeft dit jaar bijvoorbeeld veel gezegd over crypto en vooral over de munt Dogecoin (DOGE), waardoor er duidelijk grootschalige schommelingen in de koers te zien waren. Dat miljardairs zich vrij uitspreken over crypto was niet het geval in voorgaande bull-runs.

Ripple

Afgelopen tijd is de altcoin Ripple (XRP) vaak in het nieuws gekomen. Dit komt omdat het bedrijf een langdurige rechtszaak heeft lopen tegen de SEC (de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen). Omdat Ripple het afgelopen jaar vaak in het nieuws is gekomen, is het handig om te weten wie en wat Ripple eigenlijk is.

Ripple is de naam van een geïntegreerd platform, dat een wereldwijd bankennetwerk wil worden. Het protocol moet banken in staat stellen transacties sneller en efficiënter te verwerken. Nu kan het enkele dagen duren om internationale overschrijvingen naar andere banken te verwerken en Ripple zou dit binnen enkele seconden moeten regelen. Ripple is geïnteresseerd in het vervangen van de huidige systemen die banken gebruiken om transacties te verwerken, zoals SWIFT. SWIFT verzorgt een wereldwijd beveiligd elektronisch communicatienetwerk voor financiële instellingen. 

Technisch gezien is Ripple het netwerk en XRP de coin of token op dat netwerk. XRP kan binnen enkele seconden elke valuta in een andere valuta omzetten. XRP-tokens fungeren als de brandstof van het platform, vergelijkbaar met Ethereum. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies zijn alle XRP-tokens vanaf het begin verstrekt en gedeeltelijk verkocht aan investeerders. Daarom worden XRP-tokens niet gemined, zoals Bitcoin.

Investeren in XRP

In deze bull-run kopen mensen grootschalig cryptomunten. Ondanks het feit dat Ripple nog een lopende rechtszaak heeft staan tegen de SEC is XRP nog steeds een token waarin een hoog handelsvolume zit. XRP is namelijk een van de grootste altcoins en experts schatten in dat XRP hoge targets gaat halen. Het is daarnaast vrij gemakkelijk om in XRP te investeren. Ripple (XRP) kopen kan via Satos.eu met een paar stappen die uitgebreid staan beschreven op de website. XRP heeft de nodige voordelen in vergelijking met andere munten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Banken ondersteunen de valuta van Ripple (XRP), omdat deze gecentraliseerd is. Ripple zelf bezit ongeveer 70% van de totale supply.
  • Ripple focust veel op veiligheid, waardoor XRP een hogere waarde heeft.
  • Ripple heeft weinig tot geen transactiekosten. ETH heeft bijvoorbeeld enorme gas fees.
  • Er zit een zeer actieve community achter Ripple.

Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...