december 28, 2022 Mangnus in Kapellebrug, Zeeland, wint 'Slim Tanken Award 2022' van MultiTankcard

Voordelig tanken doe je vooral buiten de Randstad

Tankstation Gebroeders Mangnus in Kapellebrug, Zeeland, wint de ‘Slim Tanken Award 2022’ van MultiTankcard. De gemiddelde literprijs in de categorie Euro95/E10-benzine – de meeste gebruikte brandstofsoort – bedroeg hier € 1,9535 over het afgelopen jaar. 
In de categorie E5-benzine (Super) gaat de Slim Tanken Award naar TOTAL Hoofddorp Graan voor Visch, die een gemiddelde literprijs van € 2,1746 voerde. 
Voor Diesel gaat de Award naar Tango Tiel, Gelderland, met een gemiddelde literprijs van € 1,8196. Opvallend is dat benzinepompen in plattelandsregio’s goed scoren met Diesel en Euro95. Maar vreemd genoeg tankt de automobilist speciale Super/E5-benzine juist voordeliger in Zuid- en Noord-Holland.

De Slim Tanken Award wordt jaarlijks uitgereikt door mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. Circa 4.000 Nederlandse tankstations die bij het MultiTankcard-betalingsplatform aangesloten zijn, dongen mee. Onderstaand overzicht laat zien dat de voordeligste tankstations vaak buiten de Randstad staan – uitgezonderd die voor Super/E5-benzine. 

Top 3 goedkoopste pompen Euro95/E10-benzine:

1. Gebroeders Mangnus in Kapellebrug, Zeeland, € 1,9535  

2. Fieten, Vollenhove, Overijssel € 1,9600

3. Tango Winschoten, Groningen, € 1.9607

Top 3 goedkoopste pompen Super/E5-benzine

1. TOTAL Hoofddorp (Graan voor Visch), Noord-Holland, € 2,1746

2TOTAL Hilversum (Kerkelanden), Noord-Holland, € 2,1803

3. TOTAL Zoetermeer, Zuid-Holland, € 2,2004

Top 3 goedkoopste Dieselpompen

1. Tango Tiel, Gelderland, € 1,8196

2. Esso Express Beek, Gelderland, € 1,8252

3. Sakko Steenbergen, Noord-Brabant, € 1,8422

Danny Mangnus, directeur van het winnende tankstation in Kapellebrug, is superblij met de Slim Tanken Award. “Wij zijn tevreden dat we in deze tijden met piekende prijzen de juiste maatregelen hebben weten te treffen om onze klanten tevreden te houden. Onze slogan luidt dan ook: ‘Dure tijd, rijd met profijt!’”

Bokkensprongen

Het is een understatement om te zeggen dat de prijsontwikkeling van brandstof dit jaar nogal fors heen en weer bewoog. De prijzen maakten bokkensprongen, met enorme uitschieters in maart en juni, waarbij gewone benzine bijna de € 2,38 aantikte en Diesel de € 2,28. De speciale benzine kwam zelfs ruim boven de € 2,50 per liter uit.

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Direct na de Russische inval in Oekraïne maakten de benzineprijzen een stevige stijging door. Als reactie daarop verlaagde de overheid in april gelukkig de accijns met 17,3 cent per liter. Desondanks bleven de prijzen hoog, tot in de zomer. Sindsdien zakt de olieprijs weer. Oorzaak is de afvlakkende economische groei: bij minder economische activiteit is er minder olie nodig.”

Alleen de Dieselprijzen maakten in de maand oktober nog een derde piek door. Roozeman: “Dat heeft te maken met de verminderde beschikbaarheid van het type ruwe olie waar Diesel van geproduceerd wordt. Gedurende een groot deel van het jaar lag de Dieselprijs dan ook boven die van Euro95 – ongekend!” 

Koffiedik kijken

Hoe de prijzen zich in 2023 gaan ontwikkelen, blijft een vraagteken. “De accijnsverlaging geldt maar tot eind van het jaar. Dat gaan we merken in januari”, vreest Roozeman. “Daarnaast werd enkele weken geleden het Europese verbod op de invoer van Russische olie van kracht. Dit heeft gelukkig nog niet geleid tot een sterke prijsstijging van olie uit andere delen van de wereld. Maar het blijft koffiedik kijken.”

Dagprijs kan afwijken

Overigens moet benadrukt worden dat de Slim Tanken Award de gemiddelde prijs over het gehele jaar 2022 betreft. De dagprijs kan afwijken. “Bovendien vermelden we, om de betrouwbaarheid van de cijfers te verhogen, alleen tankstations die enig volume hebben”, aldus Roozeman. “Dat zijn benzinepompen die op 1 december nog operationeel waren én dit jaar meer dan 500 transacties voor Euro95/E10-benzine en Diesel op het MultiTankcard-platform hebben verwerkt, dan wel 100 transacties voor Super/E5-benzine.” 

Meer informatie is te vinden op www.slimtankenaward.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...