augustus 13, 2019

1 miljoen maaltijden ‘gered’ via Too Good To Go-app

Sinds 22 januari 2018 gaat Too Good To Go de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. De app heeft inmiddels een community van meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties door heel Nederland terechtkunnen voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. Vandaag is de 1 miljoenste maaltijd gered. Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten. 

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Door gebruik te maken van Too Good To Go sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Maar het milieu is de grootste winnaar. Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.

De weg naar 1 miljoen geredde maaltijden 
Op 22 januari 2018 gaat Too Good To Go in Nederland live. Met een team van 5 Waste Warriors en 25 aangesloten locaties in Amsterdam worden de eerste maaltijden gered. Joost Rietveld, Managing Director bij Too Good To Go Nederland, kijkt nu met trots naar zijn team van 30 gepassioneerde Waste Warriors: “De mijlpaal van 1 miljoen geredde maaltijden is een droom die uitkomt. Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen dat wij in zo’n korte tijd hebben gekregen van alle aangesloten partners en gebruikers. Ik voel vandaag nog eens extra sterk dat we samen het verschil kunnen maken in het verspillingsprobleem.”

Lancering online kennisdatabase
Too Good To Go breidt het hoofdkantoor in Amsterdam dit jaar nog verder uit om meer aandacht te besteden aan het op gang brengen van een movement tegen voedselverspilling. Joost vervolgt: “We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app. Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we de komende tijd meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie. Zo hopen we niet alleen de gebruikers van Too Good To Go in beweging te krijgen maar dat heel Nederland in actie komt. Dat is de volgende stap waar ik me enorm op verheug.” 

Vandaag lanceert Too Good To Go als eerste stap in deze missie een nieuw gedeelte op de website: een speciaal ingerichte kennisdatabase boordevol informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden. 


Deel dit bericht:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...