januari 19, 2022 FinTech startup koerst af op unicorn-status

Amsterdam gevestigde FinTech geschat op €500 miljoen na Series B-financieringsronde

Moss, het all-in-one spend management platform, heeft €75 miljoen opgehaald tijdens een succesvolle Series B-financieringsronde. Slechts een half jaar na de Series A Extension ronde met onder andere Peter Thiels VC Valar Ventures, heeft Moss nu ook Tiger Global en A-Star achter zich gekregen. De startup zet hiermee in minder dan tweeënhalf jaar na de officiële oprichting koers naar unicorn-status. De post money-waarde van de onderneming wordt nu geschat op een half miljard euro, met een totaal kapitaal van €130 miljoen.

Een succesvolle start in Nederland
De FinTech startup ging midden 2020 de Duitse markt op met de eerste echte zakelijke creditcard voor mkb’s, startups en techbedrijven. Intussen is het product aanzienlijk uitgebreid met een holistische oplossing voor uitgavenbeheer. De combinatie van de slimme zakelijke betaalkaarten, het digitale factuurbeheer en de naadloze aansluiting op bestaande boekhoudprogramma’s, zoals Exact, blijkt een succesformule – en nodig, gezien de vaak nog beperkte digitale basis waar finance afdelingen over beschikken. Ondernemingen waaronder TicketSwap, Naduvi en O My Bag beheren hun uitgaven al met de slimme totaaloplossing van Moss.

Vanuit het kantoor in Amsterdam lanceerde Moss op 1 november 2021 in Nederland onder leiding van David Soos, Country Manager Nederland. In minder dan drie maanden groeide het lokale team uit tot 25 medewerkers.

“De sterke groei van Moss in Nederland toont aan dat onze innovatieve oplossing voor uitgavenbeheer een urgent probleem aanpakt voor bedrijven. We werken nauw samen met onze klanten en partners om het product te blijven verbeteren. Met dit perspectief bouwen we onze positie op de Nederlandse markt verder uit”, aldus David Soos.

Ambitieuze toekomstplannen
John Curtius, Partner bij Tiger Global, over de investering: “Moss overtuigde ons onmiddellijk met hun innovatieve product. Met name de modulariteit van Moss’ oplossing stelt bedrijven in staat hun uitgavenbeheer in te richten op basis van individuele behoeften en hun financiële processen te stroomlijnen. Dankzij de unieke technologie is het groeipotentieel groot. Wij zijn blij dat we de verdere ontwikkeling van Moss kunnen ondersteunen in Duitsland en kunnen bijdragen aan het veroveren van nog meer markten.”

De ambities van Moss zijn groot. Na de succesvolle start in Nederland bleek ook dat er internationaal veel vraag is naar deze innovatieve aanpak voor zakelijke uitgaven. De komende maanden wil Moss Groot-Brittannië veroveren, waarna andere landen vóór het einde van het jaar zullen volgen.

Technische innovaties
Naast het betreden van nieuwe markten, plannen oprichters Ante Spittler, Anton Rummel, Ferdinand Meyer en Stephan Haslebacher nog meer technische innovaties. Een hiervan is een totaaloplossing voor het plannen en voorspellen van liquiditeit. Het doel is een allesomvattend platform te creëren waarin alle functies en gegevens met elkaar zijn verbonden, maar ook los van elkaar kunnen worden gebruikt.

“Wij zien bij veel bedrijven een sterke wens om financiële processen en betalingen verder te digitaliseren en te automatiseren. Met onze oplossing willen wij ze helpen alles uit hun onderneming te halen wat erin zit. Deze visie motiveert ons elke dag om altijd een stap verder te denken”, legt CEO en mede-oprichter Ante Spittler uit.
Om dat doel te behalen zal het huidige team van meer dan 250 mensen flink worden uitgebreid, met name op het gebied van product, technologie, marketing en sales.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...