maart 26, 2019

Amsterdam krijgt nieuwe creatieve studio

Snakeware, digital specialist uit Sneek, opent gezamenlijk met twee idealistische creatievelingen Studio Bru in Amsterdam. De naam Bru, Afrikaans voor ‘goede vriend’, is gebaseerd op een eenvoudig idee: een sterke verbinding.

De niet-alledaagse naam siert met ingang van 1 mei de gevel van de nieuwe designstudio aan de Anthony Fokkerweg 61 in Amsterdam. Het ontstaan van Studio Bru is niet uit de lucht gevallen, want aan het hoofd van Studio Bru staan Ewoud Faber en Dave Kraaijeveld, beiden met jarenlange ervaring in strategie en design bij Snakeware. 

Verbinden
“Het is onze taak om merken te verbinden”, vertelt Ewoud Faber. “Een relatie gaat een leven lang mee, mits hij goed is opgebouwd. Wij concentreren ons erop om die relatie eenvoudig, natuurlijk en gedenkwaardig te maken. En als dan daaruit een sterke merkpositionering en een te gek design komt, dan is onze missie geslaagd.”

“We gaan voor bijzondere projecten. Niet voor gemiddeld. We gaan regels en gewoontes doorbreken”, zegt Dave Kraaijeveld. “Als studio willen we juist de onopvallende zaken die van grote invloed zijn zichtbaar maken. Mensen anders laten denken en doen. Verder denken dan het gewone.”

Betere focus
Snakeware vergroot met de opening van de nieuwe creatieve studio zijn aanwezigheid in Amsterdam. Na het openen van een satellietvestiging in de hoofdstad vorig jaar, investeert het van origine Friese bedrijf voor digitale media nu in Studio Bru.“Snakeware staat al jaren bekend als betrouwbare partner voor digitale producties”, zegt Ate van der Meer, CCO van Snakeware. “Met Studio Bru willen we separaat een impuls geven aan strategie en design. Dit behoorde al langere tijd tot onze werkzaamheden, maar door de twee onderdelen te scheiden, kunnen we op beide terreinen een betere focus leggen. Voor ons is dit win-win.” 

Waar Studio Bru zich volledig gaat toeleggen op de brug tussen concepting, strategie en design, kan moederbedrijf Snakeware zich concentreren op zijn eigen corebusiness: digitale transformatie met data, technologie en marketing als kernwaarden.

Meer informatie op www.studiobru.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...