december 8, 2020

Ancora Health: data en technologie veranderen gezondheidszorg

Preventieve zorg is met de komst van corona relevanter dan ooit. Ancora Health biedt preventieve gezondheid met diepgaande inzichten in lichaam en geest op basis van een gezondheidscheck. Een op wetenschap en data gebaseerde aanpak, dat mensen uitgebreid inzicht geeft in hun mentale en fysieke gezondheid. De snelgroeiende start-up is twee jaar geleden opgericht door drie ambitieuze ondernemers, met als doel de visie op gezondheidszorg te veranderen. 

In plaats van de strijd aan te gaan met ziektes, richt de start-up zich op gezondheid. Preventieve zorg is volgens de drie founders, Sridhar Kumaraswamy, Rahul Gannamani en José Castela Forte wat onze maatschappij nodig heeft en is de reden van de oprichting van Ancora Health.

Gezond met data
De meest geavanceerde gezondheidswetenschap, data en technologie worden ingezet om mensen te helpen gezonder te worden. Meer dan 1.000 datapunten verkregen door metingen, testen en holistische analyses op onder meer DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk gezondheidsplan in consult met artsen gespecialiseerd op preventieve zorg. Zo krijgen mensen uitgebreid inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid.
Na het analyseren van de verschillende data, zijn de resultaten via een dashboard en eenvoudige applicatie in te zien. In het gepersonaliseerde dashboard komen dagelijkse adviezen en biedt een functie voor contact met artsen en coaches gespecialiseerd op preventieve zorg en leefstijl. Zo bevordert Ancora Health gedragsverandering door een combinatie van menselijk en digitaal support. Uiteindelijk is het doel dat iedereen met deze tools, de regie kan nemen over de eigen gezondheid.

Alles in de cloud
Alle data die wordt verzameld, wordt opgeslagen in de Cloud. Hierdoor is het persoonlijke dashboard altijd up-to-date en overal in te zien. Om privacy van cliënten te beschermen, voldoet Ancora Health op alle fronten aan de internationale richtlijnen. Dit om er zeker van te zijn dat alle persoonlijke data goed gewaarborgd blijft. “De gezondheidszorg staat al jaren onder druk en het is tijd om de visie op gezondheidszorg te veranderen”, aldus Kumaraswamy. “Door wetenschap, data en technologie met elkaar te combineren, kunnen we in plaats van naar ziekten te zoeken, juist de focus op gezondheid leggen. Dit kan al door simpele aanpassingen te maken in voeding en levensstijl. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier de kwaliteit van het leven verbeteren en gezondheidsrisico’s verkleinen.” 

Vanuit Nederland de wereld veroveren
Met verkregen fundings, die in totaal oplopen tot zo’n € 3 miljoen, heeft de start-up ambitieuze plannen. Begin 2021 wil het bedrijf verder uitbreiden en zelfs de grenzen over naar onder meer Zweden, Duitsland, het Midden-Oosten en India.

Over Ancora Health
Ancora Health is een Nederlandse startup in preventieve gezondheid. Ancora helpt mensen om regie te nemen over hun gezondheid, welzijn en prestaties door hen toegang te geven tot inzichten uit een wetenschappelijke gezondheidscheck. Hierbij worden door metingen, testen en holistische analyses op o.a. dna, urine, bloed, longcapaciteit en hartfunctie meer dan 1.000 datapunten verkregen. Op basis hiervan worden gezonde voedings- en levensstijladviezen aangereikt en kan meer aandacht aan gezondheidsrisico’s worden besteed.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...