maart 6, 2023 Nederlandse e-health start-up gaat grens over

Ancora Health en Elm onderzoeken uitrollen van gepersonaliseerde gezondheidsprogramma’s in Midden-Oosten

Onlangs tekenden Ancora Health, Nederlandse start-up in preventieve gezondheidszorg en leefstijltherapie, en Elm, een Saoedische joint stock company die leider is in het leveren van technologische diensten, een memorandum van overeenstemming. Dit gebeurde in het bijzijn van de adjunct Nederlandse ambassadeur in Saudi-Arabië, Nabil Taouati, in Riyad. Het doel is om in de tweede helft van 2023 de Saoedische markt te betreden met een reeks gezondheidsprogramma’s voor werknemers gericht op werkgevers en verzekeringsmaatschappijen. De partijen willen zo tegen 2030 het leven van 1 miljoen werknemers in de Golfstaten positief beïnvloeden.

Met deze baanbrekende samenwerking positioneren Elm en Ancora Health zich in een leidende positie om preventieve gezondheidsprogramma’s te leveren aan werkgevers in Saoedi-Arabië. Het is een onderdeel van de Saoedische publieksgezondheidsstrategie om meer nadruk te leggen op de rol van werkgevers in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de burgers. Ancora wil met zijn holistische, preventieve programma’s bijdragen aan deze missie. Met hun samenwerking, hebben Elm en Ancora als doel dat er in eerste instantie 25.000 werknemers deelnemen aan deze leefstijl programma’s. Uiteindelijk zullen ze hierdoor in 2030 het leven van 1 miljoen Saoedische burgers verbeterd hebben.

Sridhar Kumaraswamy, CEO en oprichter van Ancora Health: “Het koninkrijk Saoedi-Arabië heeft meerdere initiatieven opgesteld gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van haar burgers. We zijn trots om samen met Elm hieraan een bijdrage te gaan leveren aan het ambitieuze Health Sector Transformation Program. Het is een krachtige reactie op de toenemende invloed van het voorkomen van chronische ziekten zoals type 2 diabetes, obesitas en hartziekten. Deze belangrijke stappen zullen de transitie naar een nieuw zorgmodel gericht op het faciliteren van toegang tot gezondheidsdiensten ondersteunen.”

Maher Ibrahim Al Wahaiby, Vice President Product Suites bij Elm, legt het strategische belang uit van dit samenwerking: “Elm heeft zich sterk ingezet om preventie in Saoedi-Arabië te realiseren. Ancora brengt een op feiten gebaseerde aanpak, met capaciteiten van wereldklasse op het gebied van gedragsgezondheid, die de uitrol van programma’s in het hele land en in de Golfstaten zal versnellen.”

Adjunct Nederlandse ambassadeur in Saoedi-Arabië, Nabil Taouati, vult aan: “Er is een overeenkomst tussen de twee landen, namelijk dat de zorgmodellen van beide landen aan het transformeren zijn. Dit is nodig om de gezondheidszorg meer inclusief te maken en de focus ligt op het toevoegen van gezonde levensjaren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een reeks digitale technologieën, kunstmatige intelligentie en door de levering van gezondheidszorg meer te integreren. De samenwerking tussen Elm en Ancora gaat enorm bijdragen aan het vervullen van deze visie.”

“We zijn dankbaar voor de consistente steun die we krijgen van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade in Riyad”, vervolgt Sridhar Kumaraswamy.

Meetbare resultaten & gedragsverandering 

Ancora biedt preventieve programma’s aan voor een reeks gezondheidsproblemen. Deze programma’s vertalen gezondheidsdoelen en gedragsproblemen naar een gepersonaliseerd actieplan. Hierin worden microgewoonten uit het dagelijks leven inzichtelijk, die relatief eenvoudig aan te passen zijn. Deelnemers kunnen via een applicatie hun resultaten real-time inzien en de voortgang volgen. Om ervoor te zorgen dat mensen niet in oude gewoontes terugvallen, biedt het programma trackingtools, digital nudging en menselijke coaching aan. Gepersonaliseerde gedragsondersteuning op het gebied van voeding, activiteit, slaap en stressmanagement ondersteunt dit.

Meer informatie is te vinden op www.ancora.health.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...