mei 3, 2023 Helft van de bedrijven gebruikt nog steeds meer dan één CMS om content op meerdere kanalen te publiceren

CMS-rapport Storyblok: 88% van de Nederlandse bedrijven ervaart voordelen door moderniseren contentactiviteiten

 Storyblok, pionier in content management systems (CMS), presenteert vandaag het CMS 2023-rapport voor Nederland om te laten zien hoe bedrijven hun CMS gebruiken.

Content management is voor bedrijven cruciaal voor het succesvol inrichten van de digitale beleving voor hun klanten. Hoewel monolithische CMS’en voorlopig nog in de meerderheid zijn, zien bedrijven die de overstap hebben gemaakt naar headless CMS-platforms de voordelen van de toekomstbestendigheid van hun contentactiviteiten. Een overgrote meerderheid (88%) van de Nederlandse bedrijven meldt verbeterde KPI’s, omzetgroei en productiviteit sinds het gebruik van een headless CMS.

Uit het rapport komt onder meer ook naar voren dat 50% meer dan 1 CMS nodig heeft voor hun contentactiviteiten, en 10% gebruikt 4 of meer CMS’en. Een kwart (26%) van de respondenten vindt hun huidige CMS-workflows moeilijk of zeer moeilijk te beheren. Tevens blijkt dat het percentage bedrijven dat geïnteresseerd is in het leveren van content aan AR/VR (7%) en spraakgestuurde luidsprekers (9%) laag is.

De 3 belangrijkste redenen waarom bedrijven van CMS wisselen, zijn beveiligingsproblemen (25%), moeite om een nieuw systeem/vaardigheid/tech-stack aan te leren (17%), en tijdrovende processen (30%). In de meeste bedrijven (60%) gebruiken meerdere teams regelmatig een CMS, wat goede workflows en samenwerkingsmogelijkheden nog belangrijker maakt. En 41% van bedrijven gebruikt al een headless CMS om hun content vanuit één centrale hub te beheren en gelijktijdig op ieder kanaal te publiceren.

“Het is bemoedigend om te zien hoeveel Nederlandse bedrijven de financiële- en productiviteitsvoordelen ervaren van het gebruik van een headless CMS”, aldus Dominik Angerer, medeoprichter en CEO van Storyblok. “Een recente Total Economic Impact™ studie uitgevoerd door Forrester Consulting liet zien dat Storyblok een ROI van 582% opleverde over een periode van drie jaar en zichzelf in minder dan zes maanden terugbetaalde. Dat soort resultaten zullen bedrijven blijven motiveren om de beperkingen van een monolithisch CMS achter zich te laten en hun contentactiviteiten te moderniseren.”

Download het State of CMS 2023-rapport voor Nederland om alle resultaten te zien.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...