november 30, 2018 Felix Hinderkircher keynotespreker op netwerkevent in Leeuwarden

Connect.frl 2018 bomvol innovatie, inspiratie en fun

Connect.frl, het netwerkevent dat IT- en innovatieliefhebbers in Noord-Nederland verbindt, is dit jaar nóg meer gericht op inhoud, inspiratie en netwerken. Met dertig stands, track sessies van onder meer ING en Aegon, cabaret en een keynote van niemand minder dan ex-vicepresident Felix Hinderkircher van Apple zijn de verwachtingen hoog gespannen. Connect.frl wordt op 12 december aanstaande gehouden in WTC Expo Leeuwarden.

,,Hoge verwachtingen? Klopt! Maar die lossen we in”, belooft secretaris Nienke Hoeksma van de stichting Connect.frl. ,,We leggen de lat hoog. De zesde editie van ons jaarlijkse event zal zeker niet onderdoen voor de lustrumeditie van vorigjaar.” Connect.frl presenteert op woensdag 12 december een bomvol programma vol innovatie, inspiratie en fun. ,,Die afwisseling maakt het interessant voor de vaste én nieuwe bezoekers van het netwerkevent.”

Via digital specialist Snakeware uit het eigen netwerk van Connect.frl werd Felix Hinderkircher gestrikt voor de keynote. ,,Daar zijn we erg trots op. We zijn een grote stichting, waarbij veel bedrijven zijn aangesloten. Daardoor kunnen we sprekers als Hinderkircher uitnodigen. Hij is onder andere betrokken geweest bij het verbeteren van batterijen, machine learning, sensoren en andere technologieën van Apple-producten en houdt zich momenteel vooral bezig met start-ups en technische oplossingen voor het milieu. Hinderkircher zal niet alleen terugblikken op zijn tijd bij Apple, maar ook de technologie van vandaag en morgen met ons doornemen. We zijn ontzettend benieuwd naar zijn keynote”, aldus Nienke Hoeksma.


Tracksessies
Het middagprogramma telt drie tracksessies. ,,Die tracks worden ingevuld doorbedrijven die écht iets vernieuwends te vertellen hebben. Ze maken erontzettend veel werk van, want elk bedrijf wil een volle zaal trekken met de eigen track.”
De eerste sessies worden verzorgd door ING, NoRisk IT-Groep, TKP, Sogeti en Yacht. Voor de tweede ronde schuiven Quintor, Aegon, Get There, IllionX en Snakeware aan. De bedrijven die de derde sessie presenteren, zijn QBIT, RDW en DUO. ,,De sprekers gaan dieper in op IT-onderwerpen,of vertellen uitgebreid over een geslaagd project”, aldus Hoeksma. Daarbij zoeken ze ook interactie met de zaal. ,,We zien graag dat bezoekers aan het eind van de dag met een hoofd vol ideeën naar huis gaan.”

Cabaretier Arie Koomen, onder andere bekend van De Lama’s en het duo Arie en Silvester, staat aan het eind van de middag op het programma. Maar hij heeft al aangegeven ook Hinderkircher graag te willen horen spreken en de hele dag aanwezig te willen zijn. ,,Uiteraard gebruikt hij elementen van het event inzijn programma. We sluiten het event graag af met een leuke cabaretier. Als je de hele dag kennis hebt opgenomen en inspiratie hebt opgedaan, is dat heerlijkontspannen.”

Activiteitenplein
Connect.frl is in de eerste plaats een netwerkevent. Bij de dertig stands op het activiteitenplein is daar dan ook volop gelegenheid voor. ,,Daar presenteren bedrijven zich, worden games gespeeld, prijzen verdeeld en innovaties getest”, weet Hoeksma. Ook is er informatie te krijgen over vacatures en stages. ,,Maar het is vooral de bedoeling om met elkaar in gesprek te gaan. Om professionals, studenten en andere belangstellenden kennis te laten maken met IT-bedrijven uit de eigen regio.”

De lat ligt hoog, de verwachtingen zijn groot. ,,Vorig jaar ontvingen we 1.500 mbo- en hbo-studenten. Toen hadden we Arjen Lubach als afsluiter, dat was zeker een publiekstrekker. Dit jaargaan we natuurlijk weer voor dat bezoekersaantal.” Nienke Hoeksma heeft er alle vertrouwen in. ,,Er gebeuren hier inhet Noorden fantastische dingen op het gebied van IT, daarvoor hoef je niet naar het Westen. Dat laten we op Connect.frl met veel succes zien en dat zal dit jaar niet anders zijn.”

Meer informatie over Connect.frl is te vinden op www.connect.frl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...