augustus 5, 2022

De oplossing voor kleine pakketten: brievenbusdoosjes

Opzoek naar een goede oplossing voor kleine pakketten? Brievenbusdoosjes bieden de oplossing. Deze doosjes passen geheid door iedere brievenbus en bieden meerdere voordelen.

De voordelen

Een brievenbusdoosje is een stevig doosje van karton dat door elke brievenbus past. Ze voldoen namelijk aan het formaat van PostNL. Een van de grootste voordelen is de kostenbesparing. Door het lichte gewicht en het formaat zijn verzendkosten goedkoper. Bij een groot aantal pakketten zal dit veel geld schelen. Ook hoeft de consument niet langer thuis te blijven om het pakket in ontvangst te nemen aangezien het in de brievenbus past. Zo staat de bezorger nooit meer voor een dichte deur en belandt het pakket niet meer bij een ophaalpunt of bij de buren.

Ook steeds belangrijker wordend is de duurzaamheid van verpakkingen. Deze speciale brievenbusdoosjes bestaan uit duurzaam golfkarton. Dat maakt ze milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld plastic. Wel moet er rekening gehouden worden met het gewicht. Een brievenbuspakket mag maximaal 2 kilo wegen. Het is verstandig om dit van te voren te wegen zodat het niet achteraf blijkt dat de pakketjes te zwaar zijn.

Een ander voordeel is dat er gemakkelijk een sample besteld kan worden. Dit is ook nog eens gratis. Dit kan verstandig zijn wanneer er geen zekerheid is welk formaat er nodig is. Er zijn namelijk verschillende maten beschikbaar, van A4 tot aan A6.

Personalisatie

Het is ook mogelijk om de brievenbusdoosjes te personaliseren. Het logo of de kleur van het bedrijf komt dan goed terug op de verpakking. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de consument en komt professioneel over. Vanaf 100 stuks afname is het mogelijk om de doosjes te laten bedrukken. Dit maakt het ook haalbaar voor de kleinere MKB’s.

Luchtkussen enveloppen

Bij nog kleinere producten is er een nog goedkopere oplossing. Luchtkussen enveloppen zorgen voor een goede bescherming en passen makkelijk door de brievenbus. Ze worden ook wel luchtkussenenveloppen genoemd en zijn stevige, lichtgewicht verzendenveloppen. Een perfecte oplossing voor het verzenden van kleine producten dus. De buitenkant is gemaakt van stevig kraftpapier en de binnenkant is noppenfolie. Deze combinatie zorgt voor een goede bescherming en een laag gewicht. Dit scheelt enorm in de verzendkosten. De envelop is verzegeld met een zelfklevende verzegeling. Dit zorgt ervoor dat niemand het pakket zomaar open kan maken.

Luchtkussen enveloppen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het belangrijkste is natuurlijk de pasvorm van het product. Enveloppen mogen niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein. De producten moeten er wel in kunnen. Daarom is het handig dat er veel soorten en maten beschikbaar zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er speciale wensen zijn voor een luchtkussenenvelop met een bepaalde maat. Vaak is het mogelijk om deze op maat te laten maken.

Wanneer bedrijven veelal kleine pakketten verzenden kan het dus op termijn veel geld schelen om eens te kijken naar deze brievenbusdoosjes of luchtkussen enveloppen.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...