december 28, 2020 Max Verstappen wederom meest gezochte bekende Nederlander

De zoekgeschiedenis van 2020: dit hield ons dit jaar bezig

Ook in 2020 gebruikte Nederland massaal het internet. En met dagelijks gemiddeld 200.000 zoekopdrachten weet Startpagina.nl waar Nederland naar zoekt. Uiteraard is corona dit jaar veelvuldig terug te vinden in de zoekopdrachten. Zo zijn Mark Rutte en Hugo de Jonge de meest gezochte politici in 2020 en werden via GoeieVraag.nl onder meer veel vragen gesteld over hoe je geur en smaak terugkrijgt als je verkouden bent en hoe je de temperatuur onder de arm meet. Dit jaar werden op Startpagina circa 170.000 corona gerelateerde zoekopdrachten gegeven. GoeieVraag telde in 2020 bijna 300.000 pageviews met betrekking tot COVID-19.

2020, het jaar van het coronavirus. Eén van de onderwerpen waar Nederlanders dit jaar veel naar hebben gezocht in Startpagina’s vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag. Vooral tijdens de ‘intelligente lockdown’ in de maanden maart, april en mei steeg het aantal pageviews van gezondheidsvragen significant. Floris Bloemer van Startpagina.nl: “Het aantal bezochte pageviews van GoeieVraag in de categorie Gezondheid is dit jaar met ruim 3 miljoen gestegen ten opzichte van 2019. Dit is ongetwijfeld het corona-effect.” 

Nederlanders klusten dit jaar massaal 
In maart, april en mei van dit jaar verdubbelde het aantal pageviews in de categorie Wonen, van 200.000 naar 400.000 pageviews per week. Vragen over doe-het-zelven voerden hierbij de boventoon. Nederlanders gingen in die periode massaal klussen. De meest bekeken vragen in de categorie Wonen hadden onder meer betrekking op de verschillen tussen vernis, lak en beits, het tijdstip waarop buren lawaai mogen maken met slijptollen en drilboren en slimme manieren om de wasmachine te ontkalken. 
Nederland was niet alleen in, maar vooral ook om het huis bezig. Het aantal bekeken vragen in de categorie Tuin steeg bovengemiddeld en verdrievoudigde zelfs tijdens de eerste coronagolf.
Ook het koken thuis bleek soms een uitdaging. Er werden vooral veel antwoorden geraadpleegd op vragen over het effectief verwijderen van frituurvet op de tegels en het schoonmaken van de vieze bakplaat. 

Sport 
Ondanks dat 2020 geen volwaardig sportjaar was, werd er alsnog veel naar sport gezocht. Max Verstappen staat in de categorie Sporters wederom op eenzame hoogte. Dit zorgt er tevens  voor dat Formule 1 op de tweede plaats staat in de ranglijst van categorie Sport. De Startpaginagebruiker bleek daarnaast, zeker in deze coronatijd, gek op denksporten, waardoor klaverjassen op de eerste plaats staat. Schaken bezet de vijfde plek. De populaire Netflixserie The Queen’s Gambit over een jonge schaakspeelster heeft waarschijnlijk met deze topnotering te maken. Tevens werd er dit jaar veel gezocht op darts, deze sport staat op de derde plek in de ranglijst. Floris Bloemer van Startpagina.nl: “Voetbal staat dit jaar wat lager in de lijst, namelijk op plek nummer vier, waarschijnlijk doordat er veel voetbalwedstrijden afgelast werden door de coronamaatregelen.” 
Schaatsster Jutta Leerdam, die begin dit jaar de WK afstanden won in Salt Lake City, staat op nummer twee bij de meest gezochte sporters. Mathieu van der Poel staat op de derde plek. Hij won dit jaar de wereldkampioenschappen veldrijden.

BN’ers
Net als voorgaande jaren heeft Max Verstappen de race van meest gezochte bekende Nederlander gewonnen. Met meer dan 13.000 zoekopdrachten behoudt hij zijn eerste positie. Ook Andre Rieu, Andre Hazes en Johan Derksen blijven populair bij de Startpaginagebruiker.

Politiek
Door de persconferenties omtrent het coronavirus waren Mark Rutte en Hugo de Jonge veel in het nieuws. Zij zijn dan ook de meest gezochte politici in 2020. Verder kwam Thierry Baudet veel in het nieuws door ontwikkelingen binnen de partij Forum voor Democratie. Hij staat dan ook op de derde plek in de ranglijst.

Over Startpagina.nl
Startpagina.nl wijst mensen al meer dan 20 jaar de weg op het internet en trekt samen met het vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag maandelijks ruim 4 miljoen bezoekers.  Startpagina.nl biedt onder meer een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. 


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...