april 20, 2020

Een festival voor het goede doel met Koningsdag: in virtual reality

Om iedereen de mogelijkheid te bieden Koningsdag toch te kunnen vieren dit jaar wordt het Kingsday VR Festival gehouden. Dit unieke live-evenement vindt op 27 april a.s. van 20.00 tot 23.00 uur plaats op de Dam in Amsterdam, in virtual reality. Optredens van Kwambo, Vangrail, DJ Jochem Hamerling en een bijzondere mystery guest zijn tot nu toe bevestigd. Ook kunnen bezoekers Koning Willem-Alexander virtueel feliciteren met zijn verjaardag. Opmerkelijk: wereldwijd vond nog nooit eerder een VR-festival plaats. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Nu het coronavirus Nederland in de greep houdt en er weinig is om naar uit te kijken, gaat ook Koningsdag niet gevierd worden zoals normaal. Zonde, vond VR-ontwikkelaar VRROOM. Initiatiefnemer Schelte Meinsma: “Toen ik langs de zoveelste poster reed van een Koningsdagevenement dat niet meer kon doorgaan dacht ik: kunnen we niet een festival organiseren in VR?” Een paar telefoontjes verder bleek dat er veel animo voor was en inmiddels wordt er dag en nacht doorgewerkt om dit unieke evenement op poten te zetten. 

Voedselbank
Het project, toepasselijk genaamd Kingsday VR is baanbrekend: het maximale aantal mensen tegelijkertijd in een VR-omgeving staat tot nu toe op 285. Het streven nu is om 30.000 bezoekers tegelijkertijd het festival te laten bezoeken. Het project wordt beschouwd als pilot, de kans dat iets fout gaat is aanwezig, al wordt er natuurlijk alles aan gedaan om het succesvol te laten verlopen. 
De organisatie wil in deze moeilijke tijden geen winst op het VR-evenement maken. Alle opbrengsten gaan dan ook naar de Voedselbank, die het geld goed kan gebruiken in deze periode. “In feite sponsor je de Voedselbank en kun je in ruil daarvoor het Kingsday VR Festival bezoeken op Koningsdag”, aldus Meinsma. 

Ook zonder VR-bril genieten
Het festival is toegankelijk voor mensen met een goede VR-bril, te denken valt aan: HTC Vive, HTC Vive Pro, Oculus Rift of Samsung Odyssey+. Maar ook voor degenen die niet een VR-bril tot beschikking hebben, is er een livestream beschikbaar. Earlybird tickets kosten €7,50 en Regular tickets €12,50. Tevens zijn er VIP-tickets beschikbaar voor €35,-, waarmee je ook aanwezig kunt zijn op Kingsnight VR, 26 april van 23.00 tot 00.00. VIP-tickets bieden ook toegang tot een privéruimte zodat je rustig kan relaxen op de Dam. Ook zijn er bedrijfstickets te koop; voor €100,- krijg je met 10 personen toegang tot het festival. 

Live shows en vuurwerk
Wat staat bezoekers te wachten op Kingsday VR? Naast live shows van Kwambo, Vangrail en een bijzondere mystery guest zijn er muziekshows van onder meer DJ ArminVR & DJ HardwellVR en een lichtshow. Ook de alcoholische versnapering is aanwezig: en zijn flesjes virtueel bier te verkrijgen bij de bar (mét effect) is er virtueel eten én kun je bungeejumpen op de Dam (zonder koord).

Primeur: tijdens dit eerste festival in virtual reality ooit, kunnen bezoekers de Koning virtueel een hand schudden en hem feliciteren met zijn verjaardag. Een vuurwerkshow zorgt voor de feestelijke afsluiting.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kingsdayvr.com


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...