juli 9, 2019 Halotherapie maakt wereldwijde opmars

Eerste kliniek voor zouttherapie in Amsterdam

Het inademen van microdeeltjes zout om allerlei gezondsheidsklachten te verhelpen, is bezig aan een wereldwijde opmars. Steeds meer mensen met bijvoorbeeld astma, COPD of eczeem, ontdekken de heilzame werking van  zouttherapie, oftewel Halotherapie. In steden als New York en Londen is de therapie al langer in opkomst; in Nederland zijn inmiddels ook meerdere klinieken met een snel groeiend aantal klanten vanwege de positieve resultaten. Ook Amsterdam heeft nu zijn eerste kliniek: Salt Room Amsterdam.

Halotherapie bestaat al zo’n honderd jaar, toen bleek dat de zuivere, zilte atmosfeer in zoutmijnen een positief effect heeft op de luchtwegen. Tegenwoordig kun je er ook bovengronds van profiteren, want in zoutkamers over de hele wereld wordt het helende microklimaat van de mijnen door moderne technologie perfect nagebootst. Marieke Wijma, eigenaar van Salt Room Amsterdam, vindt het een goede ontwikkeling dat zouttherapie aan populariteit én bekendheid wint: “Het is heel mooi om mensen met gezondheidsproblemen te kunnen helpen met een natuurlijke behandeling, zonder vervelende bijwerkingen”. 

Schone lucht
In Salt Room Amsterdam brengt een zogenaamde halogenerator droge microdeeltjes farmaceutisch (gezuiverd) zout in de lucht. De lucht die de generator gebruikt is bovendien bijzonder schoon, doordat die door een aantal filters gaat. In combinatie met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid wordt het unieke microklimaat van de zoutmijnen bereikt; de ideale omstandigheden voor het gezond houden van luchtwegen en huid. Marieke Wijma: “Er zijn veel positieve ervaringen van mensen die regelmatig halotherapie ondergaan. Klachten worden aanzienlijk minder of verdwijnen zelfs helemaal”. Een Halotherapiebehandeling bij Salt Room duurt 60 minuten. Je zit in een comfortabele stoel en kunt gewoon je eigen kleding aanhouden. Een behandeling is een verademing voor de luchtwegen, werkt ontstekingsremmend, kalmeert de huid en is een boost voor je immuunsysteem. Daarnaast is het ook gewoon een uurtje onthaasten in de schoonste lucht van Amsterdam.

Geschikt voor de kleinsten
Halotherapie is 100% medicijnvrij en kent geen bijwerkingen, ideaal dus voor mensen met chronische longziekten en allergieën. De therapie is ook geschikt voor kleine kinderen. Baby’s vanaf 6 maanden oud met luchtweg- of huidproblemen (bv. eczeem) kunnen terecht bij Salt Room.

Meer info: www.saltroom.nl


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...