februari 22, 2023 ‘Voor mensen uit het hele land met een bijzondere auto èn een groot hart’

Erik de Zwart organiseert eerste Larense Batten Rally 

Beat Batten ambassadeur, Radio DJ en mediaondernemer Erik de Zwart organiseert samen met de stichting Beat Batten op zaterdag 20 mei de eerste Larense Batten Rally, om aandacht te vragen voor de zeldzame en dodelijke stofwisselingsziekte Batten. Kinderen met deze ziekte lijken bij hun geboorte gezond. Zij worden echter op jonge leeftijd blind en ontwikkelen zij epilepsie. Vervolgens krijgen zij te maken met verlies van spierkracht, spraakvermogen en geheugen. Batten wordt ook wel een vorm van kinderdementie genoemd. De rally voert de deelnemers van het centrum van Laren (Noord-Holland) naar de Veluwe en weer terug. Aanmelden voor de rally kan via: https://beatbatten.nl/larense-batten-rally-2023/

Erik de Zwart
“Een goede vriend vertelde mij in 2015 dat bij zijn zoon deze zeldzame ziekte was geconstateerd. Als vader van twee gezonde dochters kon ik maar één ding doen: mijn hulp aanbieden. Dat probeer ik op verschillende manieren. Nu slaan we onze handen opnieuw ineen, we organiseren de eerste Larense Batten Rally met als doel zo veel mogelijk mensen te bereiken én zo veel mogelijk geld in te zamelen om hoopgevend onderzoek naar deze slopende ziekte te financieren. Die kinderen met deze diagnose, hun gezinnen… zij verdienen een toekomst, daar doen we het voor.”

De eerste Larense Batten Rally
Op zaterdag 20 mei aanstaande wordt de gezellige rally gehouden voor mensen uit het hele land met een bijzondere auto èn een groot hart. Erik de Zwart: “Tegen betaling van € 300,- per auto krijg je een geweldige dag en de kinderen een betere toekomst. We starten rond 09:00 uur in het centrum van Laren en komen daar einde middag weer terug. Naast diverse opdrachten en uitdagingen verzorgen wij de lunch, een veiling van bijzondere aanbiedingen en het diner.”

Stichting Beat Batten
Zaterdag 20 mei is niet alleen het startpunt van de Larense Batten Rally maar ook van een belangrijke periode voor de stichting Beat Batten. Een periode waarbij zowel tijdens de rally, maar ook tijdens de digitale collecteweek van zondag 4 juni tot en met zaterdag 10 juni zoveel mogelijk aandacht wordt gevraagd voor de kinderen in Nederland met deze, nu nog dodelijke, ziekte. 

Hoopgevende onderzoeksresultaten
Onlangs maakte stichting Beat Batten bekend dat het onderzoek van Prof. Abu-Remaileh aan Stanford University baanbrekend resultaat heeft gerealiseerd. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke magazine Nature. Erik de Zwart: “Met dit onderzoek is men nu in staat op celniveau te snappen wat er ‘misgaat’ bij kinderen met deze complexe ziekte. Hierdoor kunnen artsen gerichter vervolgonderzoeken doen om te bepalen welke behandelingen al dan niet aanslaan. Er is veel geld nodig om kinderen met de ziekte van Batten een positievere toekomst te bieden.”

Meer informatie over stichting Beat Batten en over de Larense Batten Rally is te vinden op https://beatbatten.nl/larense-batten-rally-2023/


Deel dit bericht:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons

Voor MKB, door MKB

Denk mee met MKB

Hoeveel omzet verwacht je door Covid-19 mis te lopen dit jaar?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...