juni 23, 2021 Britse startup wil proef met grote Nederlandse EV-vloot

EV-bandenproducent ENSO geselecteerd voor Mobility Lab 2021

De Britse EV-bandenproducent ENSO is geselecteerd voor de 2021-editie van Mobility Lab. ENSO’s missie is om betere banden voor elektrische voertuigen te ontwikkelen; om lucht- en oceaanvervuiling te verminderen, klimaatverandering te helpen stoppen en de adoptie van elektrische voertuigen en schonere vormen van mobiliteit te versnellen. Mobility Lab ondersteunt innovatieve startups zoals ENSO om mobiliteitsoplossingen in de echte wereld te leveren. Met de deelname aan Mobility Lab wil ENSO later dit jaar in Nederland een proef met banden uitvoeren met een grote Nederlandse EV-vloot; parallel aan geplande EV-vloot tests in samenwerking met London FreightLab en Transport for London. 

Banden zijn het grootste en smerigste geheim van de auto-industrie. Ze zijn grotendeels gemaakt van fossiele brandstoffen en naarmate ze slijten, stoten ze meer PM2,5- en PM10-luchtvervuiling uit dan alle uitlaatpijpen (DEFRA), waarbij bandenvervuiling ook 28% uitmaakt van alle primaire microplastics in onze oceanen (IUCN). Wat nog verrassender is, is dat bandenvervuiling een nog groter probleem kan zijn voor EV’s, omdat door hun toegenomen gewicht de banden vaak sneller verslijten, waardoor nog meer bandenvervuiling wordt uitgestoten. Daarom ontwikkelt ENSO energiezuinigere, duurzamere en duurzamere banden voor EV’s. ENSO werkt al samen met toonaangevende EV-autofabrikanten en EV-fleets om zijn EV-banden te ontwikkelen, gericht op het vergroten van de totale afstand die een elektrisch voertuig kan afleggen op een enkele lading, terwijl de bandenvervuiling, d.w.z. zowel lucht- als microplasticvervuiling, wordt verminderd.

Bandenindustrie ontwrichten
Gunnlaugur Erlendsson, oprichter en CEO van ENSO: “ENSO’s missie is om de wereldwijde bandenindustrie van 200 miljard euro te ontwrichten en de meest efficiënte, duurzame en duurzame banden voor EV’s te leveren. Hoewel EV’s onze toekomst zijn, zal het van kwaad tot erger gaan als we het probleem van bandenvervuiling nu niet oplossen. ENSO richt zich daarom uitsluitend op het ontwikkelen van betere banden voor EV’s, om de vervuiling en koolstofemissies te helpen verminderen in overeenstemming met de wereldwijde toezeggingen om Net Zero te bereiken.”

Crowdfunding
ENSO heeft onlangs financiering verkregen van het UK Future Fund, een regeling van de Britse overheid die wordt uitgevoerd door de British Business Bank om innovatieve Britse bedrijven te ondersteunen, en nodigt nu de EV-gemeenschap uit om deel te nemen aan deze financiering via Crowdcube. De details van deze campagne zijn hier te vinden: https://www.crowdcube.com/ENSO.

World Hypermiling Record Op 10 juni 2021 verbrak ENSO het World Hypermiling Record op het Thruxton Race Circuit in het Verenigd Koninkrijk, en reed met een standaard elektrische Renault ZOE de langste afstand die ooit is afgelegd op een enkele lading – 475.4 mijl (765 kilometer). Deze Renault ZOE, uitgerust met ENSO’s unieke actieradius van EV-banden, brak het vorige record van 351 mijl (565 kilometer), gevestigd in Frankrijk in 2018. Gunnlaugur Erlendsson: “Het verbreken van dit wereldwijde hypermiling record voor de Renault ZOE bewijst dat onze ultra-energie-efficiënte EV-banden een grote rol te spelen hebben bij het vergroten van het elektrisch rijbereik en het aanpakken van de actieradius. Door een ultralaag energieverbruik per kilometer te leveren, besparen onze EV-banden niet alleen kosten en elektriciteit, maar stellen ze ons ook in staat om het EV-bereik drastisch uit te breiden, waardoor de bandenindustrie echt het elektrische tijdperk ingaat.”

‘Pay-per-Mile’
ENSO zal een innovatief direct-to-customer ‘Pay-per-Mile’-model hanteren. Dit bedrijfsmodel zal volgens ENSO financiële prikkels verschuiven van sterk vervuilende banden met een kortere levensduur naar betaalbare, duurzame en emissiearme banden.

Kijk voor meer informatie op https://mobilitylab.nl/startups/enso/.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...