juni 2, 2022 Nooit meer stoppen met fietsen om op je telefoon te kijken

Fietsers veiliger en meer verbonden met hun omgeving door 3D-audionavigatie app

Startup Dreamwaves, een van de deelnemers aan Mobility Lab 2021, viert Wereldfietsdag op een speciale manier. Vandaag lanceert het bedrijf een nieuwe fietsinterface voor waveOut, een ruimtelijke audio en augmented reality navigatie app. Dit betekent dat fietsers overal ter wereld nu naar de App Store kunnen gaan, de app gratis kunnen downloaden en kunnen genieten van veiligere, meer ontspannen en bedachtzame ritten. De app is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS, maar een Android-versie wordt binnenkort gelanceerd.

In 2018 riepen de Verenigde Naties 3 juni uit tot de Internationale Wereldfietsdag met als doel het unieke karakter, de lange levensduur en de veelzijdigheid van de fiets te erkennen en te benadrukken dat het een eenvoudig, betaalbaar, betrouwbaar, schoon en milieuvriendelijk duurzaam vervoermiddel is. Hugo Furtado, de oprichter en CEO van Dreamwaves gelooft dat fietsen het navigeren door de stad veel gemakkelijker, toegankelijker en inclusiever maakt, wat de essentie is van hun app waveOut: “Geluid is een intuïtiever navigatiemiddel dan digitale kaarten, en intuïtiever betekent inclusiever: hoe gemakkelijker het te gebruiken is, betekent het dat meer mensen het kunnen gebruiken. We richten ons nu op fietsers omdat op je telefoon kijken tijdens het fietsen niet veilig is, en ons product maakt handsfree, schermloze navigatie mogelijk. In wezen betekent het veiligere, meer bewuste fietstochten”.

Voor fietsers betekent aanwezig zijn veilig zijn
Hugo omschrijft de ritten met waveOut als “mindful” omdat je met de app geen verbale instructies hoeft te volgen, anders dan bij andere navigatieproducten: “Je kunt kiezen tussen een ontspannende melodie of een drumbeat, en die geluiden volg je tot je je bestemming hebt bereikt. We noemen deze cues soundWaves.” Het doel is om iemands geest niet te overbelasten, zodat mensen echt kunnen genieten van hun moment op de fiets, zonder de noodzaak om op een kaart op hun telefoon te kijken of te veel aandacht te besteden aan instructies die vertellen waar ze de volgende keer moeten afslaan”. Furtado legt verder uit: “Wij geloven dat mensen zich meer aanwezig willen voelen, meer verbonden met de wereld om hen heen. Technologie kan mensen vervreemden, maar wij geloven dat het ook kan worden gebruikt als een hulpmiddel om meer aanwezig te zijn. Met waveOut gebruiken we ruimtelijke audio om mensen die onderweg zijn en ergens naartoe gaan de mogelijkheid te geven zich los te koppelen van het scherm. Voor fietsers is aanwezig zijn en verbonden zijn met je omgeving ook een manier om veiliger te zijn.”

Voorlopig moet de telefoon aan het stuur worden bevestigd en iets omhoog worden gekanteld: de camera van de telefoon moet zien wat zich voor de fiets bevindt, zodat de app de gebruiker met grote nauwkeurigheid kan begeleiden. Maar het Dreamwaves-team werkt al aan een versie waarbij fietsers (en iedereen) hun telefoon in hun zak kunnen houden. De nieuwe functies van WaveOut voor fietsers omvatten 3D-audio die enkele seconden van tevoren laat weten waar ze heen moeten, zodat ze hun bochten kunnen signaleren. De app heeft ook een nieuwe interface speciaal ontworpen voor fietsers die de gebruiker informeert over de hoogte van de grond, hoeveel kilometer er nog te gaan is, hoeveel tijd en hoeveel geluidsgolven er nog zijn tot de bestemming. De nieuwe fietsfuncties zijn gratis beschikbaar wanneer je WaveOut downloadt in de App Store. 

Meer informatie is te vinden op http://www.dreamwaves.io.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...