juni 4, 2019

Fusie tussen W3S en Co & Co

ROTTERDAM – Softwareontwikkelaar Co & Co Solutions fuseert met internetbureau W3S en vormt met ruim 50 man één van de grootste Digital Development Agencies van Rotterdam. De twee merknamen blijven voorlopig bestaan. Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. 

De gesprekken tussen W3S en Co & Co zijn medio 2018 van start gegaan. Al gauw bleken de twee organisaties dezelfde kansen in de markt te zien. Op het gebied van front-end development zien beide partijen een veranderend speelveld – een gevolg van de responsive-revolutie.

“De mobile en social revolution heeft ons gedwongen om heel anders te kijken naar digital en de rol van de gebruiker”, vertelt René de Leur van W3S. “De wensen en eisen van online gebruikers zijn enorm veranderd en heeft van front-end een cruciale discipline gemaakt. In de back-end raakt het applicatielandschap steeds verder gefragmenteerd, wat hogere eisen stelt aan de architectuur van online platformen en applicaties. Daardoor heeft het digitale domein bij steeds meer organisaties een bedrijfskritisch karakter gekregen en dat is sinds de oprichting van W3S al de focus geweest.”

Fundament
Ook Co & Co ziet de diversiteit in het applicatielandschap toenemen. “Dat maakt ons werk alleen maar leuker”, vertelt operationeel directeur Joost van Rijswijk. “Met name op het gebied van dataveiligheid komt de lat steeds hoger te liggen en zijn wij trots op onze ISO- & NEN-certificering. Co & Co richt zich voornamelijk op het automatiseren en optimaliseren van de interne processen van haar klanten, terwijl W3S ijzersterk is in het bedenken en ontwikkelen van een optimale user experience. Daarom vullen we elkaar uitstekend aan.”

Motor achter de fusie was commercieel directeur Bob Timmers van W3S. “Voor W3S ligt het zwaartepunt op UX & front-end, bij Co & Co voornamelijk op back-end. Maar we ontwikkelen beide op basis van .NET-technologie, waardoor ons technische fundament overeenkomt en we per direct onze wederzijdse kwaliteiten kunnen benutten.”

Rotterdamse roots
De Rotterdamse roots van beide bedrijven spelen ook een rol, vertelt Vincent de Jong, algemeen directeur van Co & Co. “Het ‘Rotterdamse’ zit er wel behoorlijk in. We zeggen waar het op staat en zijn niet bang onze mening en expertise te uiten. We fungeren graag als partner en daardoor denk ik dat de klanten van zowel W3S als Co & Co goed weten wat ze aan ons hebben.”

Voor klanten verandert er voorlopig weinig. Zij zullen op dezelfde manier met dezelfde fijne mensen samenwerken. Deze mensen hebben wel direct veel extra collega’s om zich heen met extra kennis & kunde, waardoor we per direct als groep meer te bieden hebben. W3S is inmiddels ingetrokken bij Co & Co aan de Goudsesingel. De directie van de fusieorganisatie wordt gevormd door Vincent de Jong (CEO), Joost van Rijswijk (COO) en Bob Timmers (CCO). De komende jaren zullen Co & Co en W3S verder bouwen aan één van de grootste Digital Development Agencies van Rotterdam. “Als groep zijn wij ook als werkgever een stuk aantrekkelijker. Met onze fijne en veilige, ‘developer-centric’ ecosysteem kunnen wij ons op de arbeidsmarkt onderscheiden. Onze ambitie is om toonaangevend te zijn in deze markt“, besluit De Jong.

Over W3S en Co & Co
W3S is een full service internetbureau uit Rotterdam. W3S bedenkt en ontwikkelt platformen die zorgen voor resultaat. Met een doordachte strategie en slimme online marketing plaveit W3S de weg naar online succes. Co & Co ontwikkelt al meer dan 20 jaar unieke software voor bedrijven uit allerlei branches. Co & Co gelooft in de kracht van het unieke, omdat de unieke kijk van een bedrijf, haar businessmodel, werkwijze en concurrentiekracht altijd vragen om een unieke softwareoplossing. Meer info op w3s.nl en co-co.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...