oktober 12, 2022 Na succesvolle testperiode bij Tamoil

Gebruik in-app-betaalmogelijkheid MultiTankcard groeit gestaag

Het aantal tankstations dat de nieuwe in-app-betaalmogelijkheid van MultiTankcard aanbiedt aan haar klanten groeit gestaag. Binnenkort maakt ruim 30 procent van de Nederlandse tankstations gebruik van deze betaal-optie. Tanken wordt hiermee steeds eenvoudiger voor houders van een mobiliteitspas van MultiTankcard.  

De in-app-betaalmogelijkheid is beschikbaar voor alle leaseautorijders met een MultiTankcard-pas en werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MultiTankcard. Pashouders kunnen bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via een app hun kilometerstand, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens de transactie accorderen. Er hoeft daarna alleen nog maar getankt te worden. De app geeft ook inzicht in locaties waar het in-app betalen beschikbaar is en prijzen. 

Directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard: “Onze klanten stellen de mogelijkheid om mobiel te betalen zeer op prijs. Gemak dient de mens en dat geldt natuurlijk ook voor tanken. Deze betaaloptie is naast makkelijk ook snel en veilig. Het is tevens een slim systeem, dat rekening houdt met toegestane brandstoffen en financiële limieten. Daarnaast is het een belangrijke eerste stap op weg naar het afschaffen van (plastic) passen.”

Testperiode Tamoil 

De in-app-betaalmogelijkheid werd vorig jaar na een uitgebreide testperiode als eerste in gebruik genomen door de circa 200 tankstations van Tamoil. Jeroen Buyk, Retail Manager bij Tamoil, is zeer tevreden met de resultaten: “We zien dat contactloos betalen duidelijk terrein wint. Sinds de invoering van deze betaalwijze voor onze klanten in juni 2021 is het verkochte brandstofvolume via in-app betalen bij Tamoil al meer dan verdrievoudigd. We staan nog maar aan het begin en verwachten dat de groei van deze betaaloptie de komende tijd flink zal doorzetten.”

Naast Tamoil hebben diverse andere tations zich het afgelopen jaar aangesloten bij de betaaloptie van MultiTankcard. Roozeman: “Er heerst soms nog wat koudwatervrees bij benzinemerken, die een eigen app hebben voor mobiel betalen. Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Wij werken er hard aan om uiteindelijk ook die aarzelende partijen over de streep te trekken en samen te bouwen aan de opmars van deze betaalmogelijkheid.”

Samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van de app is TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen (MobyPay). Frans Somers van TSG: “Inmiddels is het mogelijk om de mobiele versie van de MultiTankcard te gebruiken op een groot aantal tankstations in Nederland. Naast MultiTankcard kunnen er meerdere tankkaarten geaccepteerd worden op deze locaties. Gebruikers zijn het unaniem eens dat het heel makkelijk is, Indien men eenmaal gewend is aan mobiel tanken, wil men niet meer anders.”

Meer informatie is te vinden op https://www.mtc.nl/de-multitankcard-next-app-brandstof-afrekenen


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...