april 2, 2020 Slimme oplossing voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Gemeente Nijmegen aan de slag met TOZO-assistent

Met de invoering van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) komt er plotseling veel werk op gemeenten af. Naar verwachting zullen er de komende periode honderdduizenden aanvragen worden ingediend, die allemaal door gemeenten moeten worden verwerkt en afgehandeld. Om dit werk te vereenvoudigen, heeft Decos in samenwerking met de gemeente Nijmegen de Tozo-Assistent ontwikkeld. Nijmegen verwerkt sinds 30 maart ruim 200 aanvragen per dag.

Deze slimme tool helpt zelfstandig ondernemers stap-voor-stap met de aanvraag en doet hierbij al een voorselectie, zodat alleen correcte aanvragen bij de gemeenten binnen komen. Deze aanvragen komen bovendien direct in het systeem van de back office, op basis van web intake.

De aanvraag
Het indienen van een aanvraag duurt slechts enkele minuten. De zelfstandig ondernemer logt in met DigiD en krijgt vervolgens een serie vragen. Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat iemand niet in aanmerking komt voor een uitkering, wordt dit direct aangeven. Bijvoorbeeld als de ondernemer niet voldoet aan het urencriterium (een gemiddelde besteding van 23,5 uur per week aan de onderneming), nog voldoende inkomsten heeft of al de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Zodra alle vragen zijn ingevuld, wordt er ondertekend met DigiD en kan er een pdf van de aanvraag worden gedownload. Hierbij krijgt de ondernemer direct te zien op welk bedrag hij, mits zijn aanvraag volledig wordt goedgekeurd, recht heeft. Daarnaast wordt de aanvraag automatisch, inclusief bankafschrift, doorgezet naar het back office-systeem van de gemeente.

Bas Taalman van Decos: “De Tozo-Assistent wordt op dit moment al gebruikt door de gemeente Nijmegen, waar ruim 200 aanvragen per dag binnenkomen. Het systeem is 100% cloud en kan heel eenvoudig en binnen een dag bij andere gemeenten geïmplementeerd worden.” 

Meer informatie is te vinden op https://www.decos.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...