augustus 5, 2022

Goede verpakking onmisbaar voor MKB-bedrijven

Het belang van een goede verpakking wordt door verschillende ondernemers nog wel eens over het hoofd gezien. Dit kan nadelige gevolgen hebben. Het kan voorkomen dat het mooie product niet geheel of netjes aankomt bij de consument wanneer er gebruik wordt gemaakt van gebrekkige verpakking. Dit moet ten alle tijden voorkomen worden. Dit kan namelijk leiden tot ontevreden klanten en die kunnen weer leiden tot omzetverlies.

Visitekaartje

Wanneer de consument het pakketje ontvangt is het eerste dat hij of zij ziet de verpakking. Wanneer dit een simpele bruine doos is zal dit weinig invloed hebben op de klant. Door het logo van het bedrijf op de dozen te drukken wordt er herkenbaarheid gecreëerd. Zo ziet de klant gelijk van welk bedrijf het pakket is. Dit kan ook door gebruik te maken van de huisstijl kleuren van het bedrijf. Door de verpakking in te zetten als communicatiemiddel kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie.

Bescherm de producten

De verpakking dient niet alleen als eerste visitekaartje van het bedrijf, maar het beschermt ook de producten. Kartonnen dozen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de producten niet blootgesteld worden aan invloeden van buitenaf. Deze dozen zijn een stevige en duurzame optie. De meeste kartonnen dozen zijn namelijk gemaakt van minimaal 70% gerecycled materiaal en kunnen ook hergebruikt worden. Vooral dozen die het FSC-keurmerk bevatten zijn erg duurzaam.

Doordat er tegenwoordig steeds meer druk komt op de snelheid van bezorgen kan het zo zijn dat er niet heel voorzichtig wordt omgegaan met het pakket. Daarom is een goede verpakking van belang. Belangrijk hierbij is dat er niet te veel lege ruimte in de doos is. Dat kan er voor zorgen dat het product gaat schuiven waardoor het alsnog beschadigt.

Gebruik noppenfolie

Om bovenstaande scenario dat de producten alsnog beschadigen te voorkomen wordt er vaak noppenfolie gebruikt. Noppenfolie zorgt ervoor dat de lege ruimtes in de doos opgevuld worden met kleine luchtkussentjes. Hierdoor worden de producten optimaal beschermt. Deze individuele kussentjes zorgen voor demping van schokken van buitenaf en hebben ook nog een isolerende werking. Ook wanneer er meerder producten in een verpakking verzonden worden kunnen deze gescheiden worden door noppenfolie, dit zorgt ervoor dat ze niet kunnen gaan krassen.

Door meer aandacht te geven aan de verpakking van het product worden beschadigingen voorkomen. Buiten dat zorgt het ook voor herkenbaarheid bij consumenten. Meerdere redenen om er mee aan de slag te gaan.

Er zijn verschillende onderdelen waaraan een goede verpakking moet voldoen. Ten eerste zou het duidelijk moeten zijn. Ook is het nodig dat de verpakking onderscheidend en authentiek is. Dit kan door de verpakking dus te bedrukken met logo’s, kleuren et cetera. Eerlijk en verantwoord wordt ook een steeds belangrijker onderdeel van verpakkingen. Consumenten worden hier steeds kritischer op. Daardoor is het belangrijk om zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken en het materiaal wat gebruikt wordt gerecycled kan worden. Als aan deze onderdelen wordt voldaan is een bedrijf op de goede weg.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...