november 26, 2018 Eerste ontmoetings- en werkplek voor jonge bedrijven met producten en diensten voor ouderen

Grey Valley Incubator in Zoetermeer geopend

ZOETERMEER – De Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot heeft op dinsdag 27 november het officiële startsein gegeven voor de Grey Valley Incubator. Deze verzamelplek voor jonge start-ups die zich richten op ouderen is een initiatief van Monuta Ontzorgt, Fundis en Bureauvijftig. Op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer is circa 1.000 m2 omgetoverd tot een innovatieve ontmoetings- en werkplek voor de jonge bedrijven.

Feestelijke opening

Grey Valley is de eerste incubator in Europa die zich richt op start-ups met focus op ‘vergrijzing’. Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, is blij dat dit initiatief zich in in zijn stad vestigt.

“Ik ben blij dat Grey Valley zich nu vestigt op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Juist goede maatschappelijke oplossingen ontstaan door onderzoek en kennis te koppelen aan ondernemerschap. Dat gebeurt op deze plek. Als incubator kan Grey Valley veel innovaties mogelijk maken, waardoor vergrijzing geen probleem is, maar juist kansen biedt”, aldus Aptroot.


Initiatiefnemers Monuta Ontzorgt, Fundis en Bureauvijftig lichtten tijdens de opening onder meer toe waarom het zo belangrijk is dat een plek als deze bestaat. De Belgische auteur Filip Lemaitre legde vervolgens op sprekende wijze uit hoe de 50-plus doelgroep van deze tijd benaderd zou moeten worden.

Start-ups in Grey Valley

De jonge bedrijven 50 DUS, Watchi en Maak een Praatje hebben inmiddels al hun intrek genomen in het pand en heel bewust gekozen voor GreyValley als werkplek, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het netwerk en het inhoudelijke programma dat er wordt aangeboden. Simone Wortelboer, een van de oprichters van 50 DUS, detacheringsbureau voor vijftigplussers: “50 Dus huurt bij Grey Valley omdat onze concepten elkaar versterken. Behalve gelijkgestemdheid in de doelgroep, is de sfeer, het netwerken de locatie bijzonder aantrekkelijk voor ons.”

Toekomst

De verwachting is dat in 2019 de helft van alle volwassenen 50jaar of ouder is. Met nieuwe initiatieven en met producten en diensten die inspelen op de maatschappelijke uitdagingen kunnen onderwerpen als eenzaamheid, zorg en langer zelfstandig thuis wonen aangepakt worden. In de huidige markt zijn veel verschillende start-ups actief die deze kansen en uitdagingen aangaan en aanpakken. Grey Valley Incubator hoopt het komende jaar veel jonge bedrijvente ontvangen en om hen de perfecte werkplek te bieden en zo de incubator op volle toeren te laten draaien. Momenteel wordt er flink aan de programmering gewerkt om de start-ups op zoveel mogelijk fronten te kunnen helpen hun bedrijf een ‘boost’ te geven.

Meer informatie over Grey Valley is te vinden op www.greyvalleyinc.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...