december 21, 2021 Haarlemmer brouwt alcoholvrije opkikker voor zijn vrouw en brengt die nu op de markt

Haarlemmer brouwt alcoholvrije opkikker voor zijn vrouw

De markt voor alcoholvrije dranken verwelkomt een bijzondere nieuwkomer: Paulies Ginger. Eigenhandig gebrouwen door Haarlemmer Paul Opdam voor zijn geliefde vrouw Yvonne Kok, die na haar verslaving geen druppel meer aanraakt. In tegenstelling tot de 0.0%-varianten van bier of wijn heeft Paulies Ginger geen enkele link met alcoholische drank. Maar de smaakexplosie van dit gemberdrankje geeft de consument een geheel nieuwe invulling van het begrip ‘sterke drank’, aldus het stel.

Wat doe je als je net van je drankverslaving af bent en je wilt met vrienden of je bedrijf een succes vieren? Iedereen om je heen grijpt naar de alcohol, terwijl jij je met een frisje of sapje behoorlijk ongemakkelijk voelt. Dat moet anders kunnen, vond de Haarlemmer Paul Opdam. Hij brouwde voor zijn vrouw Yvonne Kok een nieuw gemberdrankje.
Yvonne Kok is een creatief, gezellig mens waar op het eerste gezicht weinig mee aan de hand is. Maar dat was tien jaar terug wel anders. Ze maakte toen verschillende perioden van verslaving en zware depressies door. “Mijn hoofd stond altijd aan, om rust te krijgen had ik de roes van alcohol en drugs nodig. Ik heb heel wat keren de hulpverlening en de verslavingszorg in moeten schakelen. In 2013, na een lang proces, kon ik deze periode gelukkig achter mij laten. Ik leef nu vanuit mijn hart en raak nooit meer alcohol en drugs aan. Ik heb nu weer grip op mijn leven, hou van mezelf en weet wanneer ik op de rem moet trappen.”

Experimenteren
Eind goed al goed zou je zeggen, maar nu ontstond er een ander ‘probleem’. Yvonne: “Ik behoor nu tot de theemutsen, ik ben zo’n saaie piet die niet drinkt. Dat deed in het begin wel wat met mijn ego. Als er wat te vieren viel, proostte ik met een colaatje of een water. Dat is wel karig.”

Haar man zag het en kwam in actie. Hij is gewend in de keuken te experimenteren en maakte voor Yvonne regelmatig leuk uitziende alcoholvrije drankjes. “Zoals water met komkommer, water met munt. Dat gaf mij net dat beetje extra, waardoor ik toch een feestelijk gevoel had bij speciale gelegenheden. Op een dag kwam Paul weer uit de keuken, nu met een gembersapje. Ik nam een slok en was helemaal perplex. Wat een smaakexplosie! Ik was direct verkocht. Dit is reden om te proosten, zónder alcohol. Ook de mensen om ons heen waren waanzinnig enthousiast.”

Inspireren
Paul en Yvonne zagen een toekomst voor dit drankje en besloten het op de markt te brengen. In april dit jaar startten ze, letterlijk, op de markt in Haarlem. Inmiddels hebben ze een keuken gehuurd in de stad, waar ze met honderd procent biologische producten hun drankje brouwen. Behalve het drankje verkopen ze een boodschap. Yvonne: “Alcohol is sociaal geaccepteerd. Sterker nog: een succes vieren met bijvoorbeeld je bedrijf doe je nog altijd in de kroeg met een biertje. Om de dag daarna met een flinke kater wakker te worden. Dat moet anders kunnen, vinden wij. Wij willen mensen inspireren om minder alcohol te drinken en we willen laten zien dat je ook in de ochtend, op ieder moment van de dag, kan proosten met Paulies Ginger. 

Ook verslavingscoach Jeroen Otter is enthousiast geworden over Paulies Ginger: “Mensen met een verslavingsverleden raken al snel uitgekeken op de voor de hand liggende opties als water, frisdrank en vruchtensappen. En de 0.0%-varianten van bier en wijn zijn riskant, omdat deze nog te veel associatie met ‘echte’ drank hebben. Met een consumptie op basis van gember ervaren zij wel de kick van een pittig drankje, zonder daarbij de link naar alcohol te leggen.”

Samenstelling
Paulies Ginger is een gemberconcentraat bestaande uit gember en kurkuma uit Peru en China, citroen uit Italië, agave uit Mexico en diverse kruiden en specerijen. Het wordt gebrouwen met een slowjuice techniek, waardoor vitamines goed behouden blijven. Eén fles Paulies Ginger van 700 ml bevat 25 tot 35 servings. Eén serving is 20 tot 30 ml, vergelijkbaar met een flink laagje limonadesiroop in een longdrinkglas. Paulies Ginger kan worden gedronken als mix: combineer 20 tot 30 ml Paulies met (bruisend) water naar eigen smaak. Ook mixen in thee of een mocktail (alcoholvrije cocktail) kan heel verrassend zijn; of in een marinade of dressing door de salade. Paulies kan ook puur worden gedronken: dagelijks 20 tot 30 ml is een goede vitamineshot. 

Gezond
Paulies Ginger is goed voor de gezondheid. Gember heeft sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen. Daardoor is het een echte boost voor het immuunsysteem. Daarnaast vermindert het maagklachten en heeft het een ontstekingsremmende werking. Kurkuma is een sterke antioxidant met eveneens ontstekingsremmende eigenschappen. Het werkt ontgiftend en is hierdoor goed voor de lever.  Meer informatie en (online) verkoop: www.pauliesginger.com.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...