april 9, 2024

Het goedkoopst tanken doe je in Overijssel 

De brandstofprijzen zijn de afgelopen maanden flink omhooggegaan, in lijn met de stijgende olieprijzen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist voor Euro95 – de meeste gebruikte brandstofsoort – vooralsnog het beste terecht in Overijssel. De gemiddelde literprijs voor Euro95 (E10) bedroeg bij Fieten Olie in het Overijsselse Hengelo € 1,8330. Wat hoger is dan de € 1,7510 die in 2023 gemiddeld nog betaald werd aan de goedkoopste Nederlandse pomp. Dit blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard

MultiTankcard heeft de goedkoopste pompstations van Nederland in kaart gebracht naar aanleiding van alle Euro95- en dieseltransacties in de maand maart 2024. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Voor de meer betaalbare pompen kan men nog steeds het beste buiten de Randstad tanken.  

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen: 

  1. Fieten Olie Hengelo, Overijssel           € 1,8330  
  2. OOC Ter Apelkanaal, Groningen         € 1,8490 
  3. Fieten Olie Uithuizen, Groningen         € 1,8495 

Top 3 goedkoopste dieselpompen: 
Ook voor diesel is er een top 3. 

  1. Hoitink Wind Brandstoffen, Winterswijk Kotten, Gelderland  € 1,5981 
  2. Esso Express De Grens, Winterswijk, Gelderland                 € 1,6173 
  3. Lingen, Weert, Limburg                                                           € 1,6205 

Duurste en goedkoopste Nederlandse plaatsen

De plaatsen waar men het voordeligst Euro95-benzine tankt zijn Oene (Gelderland), Sluis (Zeeland) en Rogat (Drenthe). Wie wil tanken in Friesland is een stuk duurder uit. De duurste plaatsen om Euro95 te tanken zijn Hollum, Nes en Midsland.  

Directeur van MultiTankcard Patrick Roozeman: “Wie slim is, tankt met name weg van de snelweg. Het loont ook om naar de prijs per tankstation te kijken. Pomphouders bepalen hun eigen prijzen en die kunnen afwijken van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs.”  


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...