juni 26, 2023 Cijfers MultiTankcard in aanloop naar de komende accijnsverhoging

Het goedkoopst tanken doe je in Overijssel 

Vanaf zaterdag 1 juli wordt de accijnsverlaging op brandstof teruggedraaid. Per volle tank zal dit naar verwachting ongeveer zes tot tien euro schelen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist voor zowel Euro95 als Diesel vooralsnog het beste terecht in Overijssel. De gemiddelde literprijs voor Euro95 bedroeg bij Roeleveld-Rolink B.V. in Denekamp € 1,6565. Wat een stuk lager is dan de € 1,9535 die in 2022 gemiddeld nog betaald werd aan de goedkoopste Nederlandse pomp. Voor Diesel was de gemiddelde literprijs in Denekamp € 1,3483 tegenover een literprijs van € 1,8196 bij de goedkoopste pomp van 2022. Dit blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard.

In aanloop naar de naderende accijnsverhoging heeft MultiTankcard de top 3 van goedkoopste pompstations voor Euro95 en Diesel van Nederland in kaart gebracht in de periode 1 mei tot en met 20 juni. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Voor de meer betaalbare pompen kan men nog steeds het beste buiten de Randstad tanken.  

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen

  1. Roeleveld-Rolink B.V., Overijssel, € 1,6565 
  2. Tamoil Winschoten, Groningen, € 1,6604  
  3. Tango Winschoten, Groningen, € 1,6612 

Top 3 goedkoopste Dieselpompen 

  1. Roeleveld-Rolink Bv, Overijssel, € 1,3483  
  2. Esso Aers Goes, Zeeland, € 1,3762  
  3. Esso Express Beek, Gelderland, € 1,3785  

Brandstofprijzen gaan weer omhoog

Na de accijnsverlaging in 2022 als gevolg van de aanhoudende inflatie, een ongunstige wisselkoers, de schaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne en daarmee stijgende literprijzen, is de prijs aan de pomp weer bijna op het niveau van voor de verlaging. Al staat de accijnsverhoging niet gelijk aan de verlaging van vorig jaar, de prijzen aan de pomp gaan weer stijgen. Grote kans dat de literprijzen wederom boven de twee euro uitkomen.  

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Voor de autorijder zal de accijnsverhoging zeker een impact hebben, vooral omdat veel andere kosten fors zijn toegenomen door de inflatie. Gelukkig kan je met slim rijgedrag ook besparen op brandstof, banden- en remslijtage alsook autoschade. Daarnaast helpt slim tanken op die plaatsen waar brandstof het voordeligst is ook natuurlijk.”  

Een volledig overzicht met de goedkoopste tankstations in Nederland is te vinden op https://www.mtc.nl/nieuws/accijnsverhoging-172023-waar-tank-je-nog-goedkoop.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...