september 28, 2021 IBIS Tilburg boort nieuwe markt aan om gebouw optimaal te benutten

Hotel IBIS transformeert vergaderruimten naar escaperooms

 IBIS Tilburg is een samenwerking aangegaan met Escape Team voor het bouwen van escape rooms in de vergaderzalen. De hotelkamers van het IBIS werden al gebruikt als werkplekken tijdens corona, maar nu zijn ook enkele zalen van het hotel getransformeerd naar drie verschillende escape rooms: de Black Box, de Game Show en de Tijdmachine. De games zijn geschikt voor groepen van 2 tot en met 24 personen. IBIS Tilburg boort deze nieuwe markt aan om het gebouw zo optimaal mogelijk te benutten, niet alleen ’s nachts voor overnachtingen, maar ook gedurende de dag. 

Een hotel wordt ’s nachts bezet en de tijd tussen ontbijt en diner is het vaak een stuk rustiger. De meeste gasten zijn na het ontbijt weg en komen pas ’s avonds terug. Daarnaast heeft het hotel te maken met teruglopende reserveringen van de vergaderzalen doordat heel veel bedrijven en hun medewerkers thuiswerken. Daarin zag het hotel echter een kans en hieruit is de innovatieve samenwerking met Escape Team ontstaan.

Lege vergaderruimtes
Diederik van Bussel, mede-eigenaar van Escape Team heeft de concepten van de verschillende escaperooms bedacht en ontwikkeld voor IBIS Tilburg. In de gesprekken met Niek van den Broek, mede-eigenaar van IBIS Tilburg, werd al snel duidelijk dat de combinatie van Escape Team en IBIS Tilburg voor beide partijen kansen opleverde en uitdagingen weg nam. Van den Broek licht toe: “In de hotellerie zijn altijd mensen aanwezig. We hebben ruimte, faciliteiten en medewerkers om grote groepen te ontvangen. Voor een escape room is het lastiger om voor elke groep los mensen in te plannen en een diner en drankjes te faciliteren, dit is dus een win-win situatie voor beide partijen”.

Puzzels oplossen
De realisatie van de escape rooms heeft een aantal maanden geduurd. De Black Box escape room wordt gespeeld met 7 tot 24 mensen tegelijk in één kamer van 120 m2. De kamer wordt aangepast naar de grootte van de groep en het niveau van de spelers zodat er altijd voldoende uitdagingen zijn.  “Het is een bijzondere ervaring van zo’n 75 minuten. De Black Box escape room heeft te maken met een baanbrekend onderzoek van uitvinder John Jacobs. John heeft een apparaat ontwikkeld waar alle kennis in de wereld samenkomt; de Black Box. Dit apparaat zou elke wetenschappelijke uitdaging kunnen oplossen, maar ook te machtig zijn als het in verkeerde handen zou komen. Daarom ontwikkelde hij een test. Alleen een team dat perfect kan samenwerken kan de Black Box activeren. Super leuk om te spelen met de hele familie, collega’s, een sportteam of vriendengroep natuurlijk”, aldus Van den Broek. 

Hotelgasten en kinderfeestjes zijn ook welkom
De Game Show is geschikt voor 2 tot 8 personen en is een escape room en spelshow in één. Van den Broek: “In plaats van 1 spel van 60 minuten, speel je 6 verschillende rondes waarin je steeds 10 minuten de tijd hebt om verschillende uitdagingen op te lossen. Elke ronde speel je in een andere zone, die er volledig anders uitziet met video’s, licht en special effects”. 

Ook voor kinderen is er een geschikte escape room. Tijdens de Tijdmachine escape room kunnen kinderen tussen de 9 en 13 jaar op een spannende manier ontsnappen. Met elkaar moeten de kinderen puzzels oplossen, en ze hebben in totaal een uur de tijd om de tijdmachine te activeren. Sommige puzzels moeten met zijn allen opgelost worden, andere puzzels weer in kleinere groepjes. 


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...