september 30, 2019

Innovatieve GPS-tracker wapent ondernemers tegen diefstal

Tienduizenden keren per jaar valt kostbaar bedrijfsmaterieel, zoals aggregaten, aanhangers en containers, ten prooi aan diefstal, aldus cijfers van het CBS. GPS-specialist TrackJack Europe B.V. heeft daarvoor een oplossing bedacht: een GPS-tracker die tot vijf jaar lang op één batterij wereldwijd zijn locatie doorseint – en zich op innovatieve wijze verscholen houdt voor de dieven.

Al ruim tien jaar lang helpt TrackJack het Nederlandse bedrijfsleven met GPS-oplossingen op het gebied van rittenregistratie, track & trace en fleetmanagement. Maar terwijl ritten van leaseauto’s en bestelbussen inmiddels optimaal gevolgd en geregistreerd kunnen worden, raken ondernemers het zicht kwijt op ándere bedrijfsobjecten; die worden gestolen en verdwijnen voorgoed.

Snelle detectie
Het is een wijdverbreid probleem, weet TrackJack-CEO Sander de Potter, die er met veel ondernemers over sprak. Met name op vrij toegankelijke bedrijven- en industrieterreinen worden met regelmaat aanhangers, containers en andere kostbare bedrijfsobjecten buitgemaakt. Daar moet een einde aan komen door de nieuwe oplossing van TrackJack, dat eerder al werd genomineerd voor de prestigieuze Erasmus Innovatie Award van INSCOPE (Erasmus Research Institute of Management).

De TrackJack Endurance GPS tracker, zoals het product voluit heet, is een mobile device voorzien van een batterij die zónder opladen vijf jaar meegaat. De tracker is wereldwijd te traceren en bovendien stof- en waterdicht. “We krijgen steeds vaker de vraag vanuit de markt om bedrijfsobjecten te beveiligen”, vertelt Sander de Potter. “De mogelijkheid om losse objecten te beveiligen en te traceren, bestaat al wat langer”, benadrukt de CEO. “Het probleem is dat die trackers snel leegraken en je ze vaak moet aansluiten op voeding; lastig als het om een container gaat. Daarnaast zenden ze ook nog eens 24/7 een signaal uit, waardoor ze tijdens een diefstal snel worden gedetecteerd.”

Lastig op te sporen door dieven
De oplossing van TrackJack zendt slechts, afhankelijk van de wens van de eigenaar, één tot twaalf keer per dag een kort signaal uit, waarna hij in de slaapstand gaat. “Omdat hij niet continu signalen uitstuurt, is deze tracker moeilijk op te sporen”, aldus De Potter. De locaties van de objecten zijn te raadplegen via een app en een online portal. Daarnaast is de TrackJack Endurance voorzien van een geïntegreerde beveiligde simkaart, voor optimale beveiliging van de data. Na aankoop is de tracker per direct in gebruik te nemen.

“Diefstal zal nooit helemaal te voorkomen zijn. Maar als het dan toch gebeurt, is het wel een fijne gedachte dat je het gestolen object met één druk op de knop weer kunt lokaliseren.”

Over TrackJack
TrackJack is specialist in GPS-oplossingen. Met ruim 50.000 aansluitingen is TrackJack een van de grootste spelers in rittenregistratie, track & trace en fleetmanagement-oplossingen in Nederland. Die snelle groei van de brutale nieuwkomer leidde in 2015 tot een nominatie voor de Erasmus Innovatie Award van INSCOPE (Erasmus Research Institute of Management). TrackJack heeft het Keurmerk voor Ritregistratiesystemen van de Belastingdienst. Meer info: trackjackeurope.com/trackjack-endurance.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...