februari 14, 2019 Senioren met relatie zijn trouw, singles daten er online op los

Liefdesvuur brandt volop bij 50-plussers

Hoewel senioren in Nederland Valentijnsdag veelal links laten liggen, zijn ze volop actief in de liefde. Ze geven cadeaus, hebben seks, en doen – als ze single zijn – massaal aan online daten. 50plusMatch, Tinder en Relatieplanet zijn de populairste datingsites. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1.552 Nederlandse vijftigplussers.

Nederlanders boven de vijftig zijn trouw aan hun partner. Negen op de tien (88 procent) geeft aan niet open te staan voor een andere relatie – hoewel mannen daar vaker voor open staan dan vrouwen (15 tegen 4 procent). Dit betekent echter niet dat vijftigers, zestigers en zeventigplussers geen hartstocht meer kennen. Of ze nu een partner hebben of alleenstaand zijn, het liefdesvuur brandt nog volop.

Hoewel dit niet direct zichtbaar zal zijn op Valentijnsdag (88 procent van de senioren zegt het niet te vieren), is er nog genoeg passie op late leeftijd. 56 procent van de vijftigers is seksueel actief en zelfs een op de drie zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Opvallend is dat hoogopgeleide oudere mensen vaker seksueel actief zijn dan laagopgeleide senioren (61 tegen 36 procent). 

Online daten
Single senioren zitten net zo min achter de geraniums. Ze zitten vooral achter de computer om een leuke partner te vinden. Van de zoekende vijftigplussers is maar liefst 77 procent actief op een online datingplatform, blijkt uit het onderzoek van Startpagina.nl. 50plusMatch, Tinder en Relatieplanet zijn de populairste datingsites. Hoogopgeleide oudere singles zoeken hun partner vooral op Parship en Lexa, terwijl laagopgeleiden en zeventigplussers vaker op 50plusMatch te vinden zijn.

Dit online daten blijft niet zonder resultaat: maar liefst 62 procent van de zoekers zegt weleens een partner te hebben gevonden via een online datingsite of app. “Een hoge score”, vindt Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. “Het is duidelijk dat vijftigplussers van elke leeftijd online inmiddels prima hun mannetje (of vrouwtje) staan – of eigenlijk vinden.”

Intimiteit of seks?
En wat doen die stelletjes vervolgens samen..? Veruit de meeste respondenten (70 procent) zeggen intimiteit belangrijker te vinden dan seks. Over de seksuele aantrekkingskracht van leeftijdsgenoten zijn ze verdeeld: 23 procent vindt ze niet aantrekkelijk, 21 procent wel, en 46 procent is neutraal. De aantrekkingskracht neemt met de leeftijd af: 28 procent van de vijftigers voelt zich aangetrokken tot leeftijdsgenoten, bij zeventigers is dat maar 14 procent.

De meeste oudere Nederlanders besteden geen bijzondere aandacht aan Valentijnsdag, maar toch zijn ze in ruime meerderheid tevreden over de inzet die hun partner toont op ‘het feest van de liefde’. Ze geven vooral invulling aan deze dag met cadeaus, uit eten gaan of samen iets leuks doen. De populairste cadeaus zijn bloemen (45 procent), iets te eten (35) en verzorgingsproducten (22). Maar het is niet overal pais en vree: 22 procent van de respondenten zegt dat zijn of haar partner onvoldoende aandacht besteedt aan Valentijnsdag.

Over Startpagina.nl
Startpagina.nl wijst mensen de weg op het internet. Het platform, dat in 2018 zijn twintigjarig jubileum vierde, trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de ervaren internetgebruiker (40+).


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...