juli 20, 2018

MagProtect perfectioneert beschermhoek laadklep

IJMUIDEN/ERMELO – MagProtect heeft de bekende magnetische kunststof hoekbeschermer aangepast ten behoeve van laadklepbescherming. Een stevig scharnier zorgt ervoor dat de beschermer perfect blijft zitten op de laadklep en een kantelbeweging maakt wanneer de klep op en neer gaat. Met deze nieuwe variant van de MagProtect kan het wegvervoer het laden en lossen voortaan nog beter beveiligen. 

De afgelopen tijd zijn er diverse mogelijkheden ontwikkeld om laadkleppen te beveiligen. Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat hiermee jaarlijks meerdere ongelukken gebeuren. Het gaat voornamelijk om fietsers die onvoldoende opletten en gewond raken na een botsing tegen de zware stalen plaat die een laadklep uiteindelijk is.

“De laadklep is neteen scheermes en wordt vaak over het hoofd gezien door medeweggebruikers”, zegt Chris Lindenberg, die de MagProtect op de markt heeft gebracht. De beschermer wordt op de hoek van de klep geplaatst wanneer de klep horizontaal staat en de chauffeur ermee gaat laden en lossen. Volgens Lindenberg klikt de MagProtect stevig vast. Heel wat anders dus dan wegwaaiende pionnen of ‘hoekjes’ die je niet vast kunt zetten en die dus ook wegwaaien of kwijt raken”, zegt Lindenberg. Wanneer de klep de grond raakt, klapt de MagProtect om.

Deze modificatie, dus met een scharnier, is bedacht in samenwerking met St. van den Brink uit Ermelo, die de nieuwe MagProtect als eerste gaat gebruiken. Hij is dan nog steeds goed zichtbaar en doet zijn werk”, verzekert Lindenberg. “Wanneer de laadklep weer omhoog gaat, pakt hij automatisch de beschermhoek weer op door de krachtige magneet. Dit proces zal zich herhalen, totdat de chauffeur klaar is met lossen en de beschermer van de klep afpakt en opbergt.” Voor aluminium kleppen zijn er thermisch verzinkte voorgevormde platen ontwikkeld.

St. van den Brink
De Ermelose logistiek dienstverlener St. van den Brink is een van de eerste klanten van de MagProtect. Het bedrijf verzorgt voor meerdere supermarktketens de dagelijkse belevering wat tal van laadklepbewegingen in het dorps- en stadsverkeer totgevolg heeft. Samen met de vaste laadklepleverancier nam St. van den Brink de proef op de som met de MagProtect. “Het scheelt enorm in de kosten. We zijn veel materiaal kwijtgeraakt van eerdere pogingen om de laadklep beter te beveiligen”, zegt wagenparkbeheerder Sander Jansen. “Er waait niks weg en er raakt niks meer kwijt. De MagProtect is beter zichtbaar dan de vlaggen, die slijten en die niet schoon blijven. “St. van den Brink zijnsamen met o.a. BRICKLOG de initiatiefnemers van het project Vertrouwen opVeiligheid: de Safety Deal. “Dit initiatief draagt bij tot een verhoogdvertrouwen op veiligheid middels gedragsverandering.”, aldus Marco Kranenbroek van BRICKLOG.  “Iedereen wil koste wat het kost voorkomen dat er schade wordt veroorzaakt of dat we zelf onze spullen beschadigen of die van onze klanten. Deze oplossing werkt en geeft de chauffeur een gerust gevoel dat de laadklep afdoende is beschermd voor medeweggebruikers en draagt dus bij aan verhoogd vertrouwen op veiligheid.”

Internationaal
Door gebruik te maken van hoogwaardige magneten is de MagProtect hoekbeschermer eenvoudig aan te brengen op onder meer vorken van heftrucks, laadkleppen van vrachtwagens of uitstekende steigerdelen. Omdat de MagProtect simpel is te (de)monteren kan deze voor een tijdelijke of een permanente bescherming dienen,waardoor de beschermer herbruikbaar en dus duurzaam is.

Inmiddels wordt er in 38 landen met de MagProtect gewerkt. De innovatie uit IJmuiden wordt, naast in de transport- en logistieksector, ook veelvuldiggebruikt in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

Meer informatie is te vinden op www.magprotect.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...