april 26, 2022 Hét startup-programma brengt vraag en aanbod mobiliteitsideeën bij elkaar

Mobility Lab zoekt startups en innovaties

De inschrijvingen voor de zesde editie van Mobility Lab zijn geopend. Ondernemers die hun prototype voor een nieuw product of idee voor een nieuwe dienst willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Onder het motto ‘Niet lullen maar testen!’ koppelt Mobility Lab ondernemers in een programma van 9 maanden aan een aansprekende eerste klant, waar ze hun innovatie kunnen bewijzen in de praktijk. 

Pilot bij een eerste klant
Er wonen steeds meer mensen in de stad, er worden nieuwe woonwijken gebouwd en dus neemt de druk op de openbare ruimte toe. Ons mobiliteitssysteem verwerkt steeds meer verplaatsingen, maar om dat te kunnen blijven doen is innovatie op mobiliteitsgebied noodzakelijk. Mobility Lab helpt startups daarbij. Startups krijgen de kans om nieuwe mobiliteitsconcepten te testen in de praktijk, waarmee men de aandacht van investeerders kan trekken. Pilots hiertoe vinden plaats in Rotterdam,Noord-Brabant en Limburg, bij organisaties, gemeenten en bedrijven met eenmobiliteitsvraagstuk. Dit jaar treedt ook de provincie Utrecht als partner toetot het programma.

Startups uit binnen- en buitenland
Mobility Lab is niet nieuw. In de vijf voorgaande edities leidde het startup-programma tot honderden banen en hebben de startups ruim 34 miljoen euro aan funding opgehaald om op te kunnen schalen. In de afgelopen jaren deden89 startups uit binnen- en buitenland mee aan Mobility Lab en werden 74 pilotsuitgevoerd. Mobility Lab bracht onder meer al pilots tot stand bij diversegemeenten, Ahoy, de Efteling, Eindhoven Airport, RET Rotterdam, en DuraVermeer. Bekende deelnemers uit eerdere edities zijn onder meer Amber, Felyx, Cargoroo, Tiler, SD Insights, Citysteps, Juuve en Samotics.

“Met projecten als Mobility Lab geven we startups die klaar zijn om te gaan testen in de praktijk een kans zich verder te ontwikkelen. Ze worden gekoppeld aan een bedrijf of organisaties met als doel de mobiliteit te verbeteren. Dat heeft effect op de mobiliteitssystemen van de deelnemende regio’s, maar ook in de rest van Nederland en zelfs daarbuiten”, vertelt Paul Bevers, clusterhoofd Innovatie en Ontwikkeling van SmartwayZ.NL. 

Aanmelden
Tot en met 31 mei 2022 kunnen startups zich aanmelden via mobilitylab.nl. Uitde aanmeldingen worden 25 startups geselecteerd voor het programma van MobilityLab. Het programma koppelt hen aan een eerste aansprekende klant. Ook kunnen de deelnemers rekenen op juridisch-, marketing- en communicatieadvies én hulp bijhet vinden van funding. 

Meer informatie is te vinden op www.mobilitylab.nl.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...