september 16, 2021 Tot 5 keer snellere file synchronisatie tussen verschillende locaties

Nasuni lanceert nieuwe cloudservice

 Nasuni Corporation, een toonaangevende leverancier van cloud file storage, introduceert deze week met Global File Acceleration (GFA) een nieuwe cloudservice die multi-site file synchronisatie tot vijf keer sneller maakt. Ook op het gebied van ransomware recovery worden met GFA slagen gemaakt. Nasuni’s Rapid Ransomware Recovery herstelt maar liefst een miljoen bestanden in minder dan een minuut.

GFA voert een intelligente, bijna realtime analyse uit van het file gebruik en zorgt er middels orchestratie en datapropagatie voor dat gebruikers snel toegang krijgen tot nieuwe data die ze het meeste nodig hebben. “Het was al eenvoudig om onze global fileshares te beheren, en de synchronisatie van bestanden is altijd snel geweest”, aldus Jacco Gunsing, Regional Sales Manager Nederland en België bij Nasuni. “Maar met deze laatste release zijn de prestaties een stuk sneller.”

Rapid Ransomware Recovery
Ransomware richt zich vaak op het belangrijkste bezit – file data. De huidige aanpak van ransomware die zich richt op file servers werkt niet goed. Traditionele oplossingen voor back-up en recovery zijn niet geschikt voor files, omdat het kopiëren van files vanuit een back-up veel te veel tijd in beslag neemt. Nasuni cloud file storage heeft klanten altijd in staat gesteld om files extreem snel te herstellen na een ransomware-aanval. Daardoor zijn bedrijven in staat om miljoenen files te herstellen in een kwestie van enkele minuten. Dit wordt bereikt met Nasuni Continuous File Versioning-technologie, die regelmatig snapshots maakt van elke bestandswijziging en deze opslaat in immutable object storage in de cloud. Nu heeft GFA deze geavanceerde technologie nog verder verbeterd. 

Dataverlies
De nieuwe intelligentielaag die GFA introduceert in Nasuni’s architectuur heeft als bijkomend voordeel dat er nog strakkere Recovery Point Objectives (RPO) kunnen worden ingesteld op nieuwe data. Zo wordt het risico op dataverlies nog verder verminderd. Dit is van cruciaal belang om snel te kunnen herstellen van ransomware en andere storingen, met zo min mogelijk verlies van productiviteit.

Op deze manier wordt het herstellen van bestanden dankzij Nasuni’s Rapid Ransomware Recovery niets meer dan het terugdraaien van de klok naar het moment voordat de aanval plaatsvond. Klanten beschikken over de flexibiliteit om volledige volumes en mappen te herstellen, of juist individuele bestanden voor specifieke gebruikers te herstellen, met recovery points die niet ouder zijn dan 1 minuut voor een aanval.

Losgeld
In een recent onderzoek onder Nasuni-klanten gaven degenen die waren getroffen door ransomware aan dat ze nog nooit losgeld hebben betaald om hun bestanden terug te krijgen. En meer dan een derde van de getroffen klanten hadden hun bestanden in minder dan een uur terug, wat inhield dat de aanval werd gestopt en dat vervolgens de aangetaste bestanden werden geïdentificeerd en hersteld. 

“De Rapid Ransomware Recovery die Nasuni biedt voor file servers is ongeëvenaard in de markt van storage en back-up”, aldus Jacco Gunsing. “En met de snelle prestaties van Nasuni’s Global File Acceleration is dat gat alleen maar groter geworden. Hiermee hebben bedrijven nog maar één oplossing nodig voor file protection, primary file storage en multi-site file sharing, wat zorgt voor aanzienlijk lagere kosten.”

Over Nasuni
Nasuni biedt moderne bestandsopslag in de cloud aan ondersteund door het enige cloud-native mondiale bestandssysteem ter wereld. Nasuni is een alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en file server silo’s. Bestandsgegevens worden geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare bestandsopslag in de cloud tegen een fractie van de prijs. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan complexe verouderde back-ups en infrastructuur voor disaster recovery. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties in de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot bestanden op kantoor, thuis en onderweg die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.  Het hoofdkantoor van Nasuni staat in Boston, Massachusetts in de VS en levert diensten aan meer dan 70 landen wereldwijd. 

Ga voor meer informatie naar www.nasuni.com. Een demo van Nasuni’s Rapid Ransomware Recovery is hier te vinden.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...