juni 28, 2022 Leider in file data services doet tweede overname in 30 dagen, volgt op aanzienlijke investering

Nasuni neemt Storage Made Easy over om data management en werken op afstand capaciteiten te versterken

Nasuni Corporation, een toonaangevende leverancier van file data services, heeft  Storage Made Easy (SME) overgenomen, een bedrijf voor file data management. SME biedt oplossingen voor werken op afstand en naleving van de regelgeving voor cloud file storage. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. De overname van SME is Nasuni’s tweede transactie in de laatste twee maanden na een investering van 60 miljoen dollar eerder in het jaar.  

Een van de grootste huidige uitdagingen voor data storage is de mogelijkheid om bestanden overal toegankelijk te maken voor gebruikers. Omdat werknemers van organisaties steeds meer verspreid zijn, is toegang tot file data overal nodig. Ook thuis, in andere vestigingen en bij veldwerkzaamheden met vaak beperkte internetbandbreedte. Traditionele Network Attached Storage (NAS) is slecht geschikt voor file access vanaf elke locatie en slaat file data op in silo’s, waardoor zoeken en analyseren onmogelijk wordt. 

“Het bieden van veilige, high-performance toegang tot file data vanaf elke locatie en tegelijkertijd voldoen aan strenge regelgeving vormt voor elke IT-organisatie een uitdaging,” zegt Paul Flanagan, CEO van Nasuni. “Door de overname van SME voegen we mogelijkheden voor remote work en compliance toe aan het Nasuni platform en geven we organisaties meer reden om hun file data-infrastructuren te moderniseren. Tegelijkertijd verlagen we de kapitaal- en operationele kosten. Dit voegt nog meer mogelijkheden toe aan onze ‘overal werken’-strategie en vergroot onze leiderschapspositie op het gebied van file data services.”  

“De combinatie van SME en Nasuni zorgt voor een suite van zeer complementaire, multi-cloud file data services voor onze klanten en partners,” zegt Jim Liddle, oprichter & CEO van SME. “Aansluiten bij Nasuni is een natuurlijke stap, en het team van SME verheugt zich om bij te dragen aan het leiderschap van het bedrijf in de markt voor file data services.” Jim Liddle zal zich bij Nasuni voegen als Vice President van Product, File Fabric.  

De overname van SME betekent een uitbreiding van het Nasuni File Data Platform met mogelijkheden die aan deze behoeften kunnen voldoen, waaronder: desktopsynchronisatie voor offline toegang, versnelde VPN-loze toegang tot file data voor externe en hybride medewerkers, Microsoft Teams, Slack en Office 365 integratie en verbeterde enterprise search mogelijkheden voor naleving van regelgeving. De overname van SME geeft organisaties meer reden om het Nasuni File Data Platform in te zetten voor hun file storage, back-up en zorgen rondom ransomware. Het maakt op unieke wijze gebruik van object storage van Azure, AWS en Google Cloud om de legacy file infrastructuur te transformeren. Met een suite van file data services zijn files overal toegankelijk en kunnen ze overal tegen beschermd worden. 

Voorafgaand aan de transactie waren Nasuni en SME al partnerschappen aangegaan om de geïntegreerde oplossingen van de twee bedrijven te leveren aan gezamenlijke zakelijke klanten.  

“We hebben Nasuni een paar jaar geleden ingezet met AWS object storage ter vervanging van onze on-premises NAS en file back-up oplossingen, en recentelijk ook SME toegevoegd, dus de combinatie is logisch,” zegt Mike Shepard, Enterprise IT Architect bij RES, het grootste ecologische restauratiebedrijf van de VS. “Toen de pandemie begon, beseften we dat we een grenzeloze workflow nodig hadden zonder de pijn van VPN om remote file sharing eenvoudig te maken voor onze gebruikers. Nasuni en SME stellen onze ingenieurs in staat om met gemak vanuit huis verbinding te maken met project shares en files te synchroniseren naar hun desktops voor snelle toegang. Ook kunnen ze snel grote hoeveelheden corporate file data doorzoeken op de informatie die ze nodig hebben.”  

Naast het uitbreiden van Nasuni’s mogelijkheden voor remote work en compliance, heeft Nasuni met de overname van SME nu een grotere aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk terwijl het zijn EMEA voetafdruk blijft vergroten, zoals ook in maart met de opening van het nieuwe innovatiecentrum in Cork, Ierland


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...