juli 18, 2023 Nieuwe Targeted Restore-functie en integratie met Microsoft Sentinel om recovery na ransomware-aanvallen te versnellen

Nasuni presenteert nieuwe platformmogelijkheden en werkt samen met MicrosoftSentinel om bedrijven beter te beschermen tegen cyberaanvallen 

Nasuni Corporation, toonaangevende leverancier van file data services, kondigt vandaag nieuwe gerichte recovery mogelijkheden aan voor de Nasuni RansomwareProtection-service om de onderzoekstijd verder te verkorten en het recovery proces te stroomlijnen. Het bedrijf presenteert ook een nieuwe integratie met Microsoft Sentinel waarbij Nasuni’s cloud-native oplossing voor recovery van ransomware wordt gecombineerd met Microsofts SIEM-platform (Security Information and Event Management). 

Gedistribueerde file share data is cruciaal voor hedendaagse bedrijfsactiviteiten, maar leidt ook tot een groter aanvalsoppervlak en een langer recovery proces van ransomware. De huidige back-uptechnologieën zijn ontoereikend voor NAS-workloads (Network Attached Storage). Het Nasuni File Data Platform moderniseert traditionele NAS en de Nasuni Ransomware Protection add-on service vermindert drastisch de Mean Time To Recovery (MTTR), door aanvallen snel te detecteren, automatisch daarop te reageren en te stoppen. Bovendien kan Nasuni met de nieuwe Targeted Restore-functie binnen enkele seconden de getroffen files herstellen. De service wordt aangedreven door Nasuni’s gepatenteerde File Ransomware Recovery-proces, waarmee miljoenen files kunnen worden hersteld in slechts enkele minuten.  

Met Targeted Restore kunnen organisaties onder meer de impact minimaliseren van een ransomware-aanval door het risico dat een aanval op file shares de bedrijfsvoering beïnvloedt drastisch te verlagen. Hierbij worden alleen de files hersteld die door het incident zijn aangetast. Belangrijke details over aangetaste files en de laatste goede data-snapshot bij het uitvoeren van het recovery lproces worden automatisch opgeslagen. Daarnaast kunnen organisaties IT- en SecOps-tijdlijnen beheren en administratieve taken verminderen. Er worden volledig gedocumenteerde aanvalsdetails opgeleverd om te voldoen aan rapportage-, regelgevings- en verzekeringsvereisten. De set-up van Nasuni’s Rapid Recovery-proces kan worden vereenvoudigd met slechts een paar klikken.  

Microsoft Sentinel is een schaalbare, cloud-native oplossing die SIEM en SOAR (Security Orchestration, Automation and Response) biedt, terwijl data over gebruikers, apparaten, toepassingen en infrastructuur wordt verzameld. Nasuni’s integratie met Microsoft Sentinel stelt klanten in staat om automatisch bedreigingsactiviteiten te signaleren en onmiddellijk de juiste reacties in gang te zetten. Microsoft Log Analytics Workspace verzamelt en deelt Nasuni event- en auditlogs op elk Nasuni gedistribueerd Edge-apparaat voor constant toezicht met het Sentinel-platform.  

“Met de nieuwe Targeted Restore-functie, in combinatie met de snelle recovery mogelijkheden van het Nasuni File Data Platform, kunnen bedrijven na een aanval binnen enkele minuten weer aan de slag, in plaats van dagen uit de running zijn. De kern van ons werk is immers het onmiddellijk herstellen van data. Wij zorgen direct voor bedrijfscontinuïteit en samenwerking over de hele wereld. Van American Standard tot Western Digital tot PwC – de grootste organisaties in 70 landen vertrouwen op Nasuni voor het moderniseren van de file-infrastructuur, het verminderen van risico’s door de altijd aanwezige dreiging van ransomware en het vergemakkelijken van file sharing bij hybride werken,” aldus David Grant, President bij Nasuni.  

“Door Microsoft Sentinel te integreren met Nasuni’s cloud-native ransomwarebescherming, worden Nasuni-gebeurtenissen automatisch vastgelegd, geconsolideerd en naar Microsoft Sentinel gestuurd voor analyse. Het gevolg is betere bescherming voor de gigantische hoeveelheid data waar SecOps-teams mee werken in hun file shares,” zegt Eric Burkholder, Senior Program Manager voor Microsoft Sentinel Growth and Ecosystem bij Microsoft.  

“De mogelijkheid om de Microsoft Sentinel SIEM-oplossing te gebruiken met Nasuni is voor ons van groot belang om eventuele afwijkingen of ongewenste activiteiten in onze ongestructureerde data te kunnen detecteren. De Nasuni-Sentinel-integratie heeft een belangrijke component toegevoegd aan onze hele defense-in-depth-strategie die we met de MSFT-suite van security tools hebben,” zegt Brian Erickson, Manager, IT Implementation & Acquisitions bij APi Group.

Ga voor meer informatie over hoe bedrijven kunnen profiteren van Nasuni en Microsoft Sentinel naar: https://www.nasuni.com/blog/simplify-enterprise-data-security-with-the-nasuni-microsoft-sentinel-integration/


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...