november 2, 2021 Resultaten laten significante daling leefstijl-gerelateerde gezondheidsklachten zien

Nederlandse start-up wil leefstijl integraal onderdeel maken van standaardzorg

De Nederlandse start-up Ancora Health deelt de eerste resultaten van zijn preventieve gezondheidszorgprogramma na deelname van tien maanden. De resultaten wijzen uit dat het programma een positieve uitwerking heeft op de gezondheid van mensen, ook op de lange termijn. De nieuwe, wetenschappelijke manier van preventieve gezondheidszorg laat een significante daling van aan leefstijl gerelateerde gezondheidsklachten en stijging in gezonde gewoontes zien. Zo zijn cliënten gemiddeld per week twee keer vaker gezond gaan eten en is bijna de helft meer stressreducerende technieken gaan gebruiken, zoals yoga en ademhalingsoefeningen.

Vaak wordt gedacht dat gezondheidsklachten toe te schrijven zijn aan ‘pech’ of ‘slechte genen’, terwijl de levensstijl regelmatig de oorzaak is. In Nederland leidt bijna de helft van de Nederlandse volwassenen tussen 25 en 70 jaar een levensstijl die een risico vormt voor ziekten zoals diabetes, beroertes of hartziekten. Vanaf ongeveer 40 jaar of ouder zal de slechte levensstijl een negatieve invloed gaan hebben. Met relatief eenvoudige aanpassingen in beweging, voeding en levensstijl is het mogelijk dit te veranderen en het risico van ziekten te beperken en de kwaliteit van leven op oudere leeftijd sterk te verbeteren.

“Het preventieve gezondheidsprogramma van Ancora Health is een belangrijke partner in het open-innovatie ecosysteem Personalised and Connected Health. Ancora Health helpt gebruikers regie te nemen over hun eigen leefstijl en gezondheid. Het programma zorgt daardoor voor een radicale verandering in de manier waarop mensen over gezondheid denken”, zegt Jan Sikkema, directeur van het Center for Development and Innovation van het UMCG. “Onderzoek laat zien dat een slechte leefstijl (te weinig bewegen en ongezonde voeding) vaak leidt tot chronische ziekten op jonge leeftijd. Opschaling van het programma zal helpen leefstijl-gerelateerde gezondheidsklachten terug te dringen waardoor mensen langer gezond blijven.”

Even enthousiast is Corina Prent, directeur van de investeringsmaatschappij RUG Ventures, een van de vroege geldschieters van Ancora Health. “Het is fantastisch om te zien dat bij Ancora de fundamentele wetenschap van de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) en het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) wordt getransformeerd naar een actieve bijdrage aan preventieve gezondheid”, aldus Corina. “Direct of indirect betaalt iedereen mee aan de huidige problemen in de zorg in Nederland, dus door de nadruk te verleggen naar preventie, weten we dat we een grote impact zullen hebben. Preventieve gezondheid betekent een actievere samenleving, minder stress, gezond eten en uiteindelijk een hogere kwaliteit van leven voor mensen als ze ouder worden.”

Positieve lange termijn gedragsverandering
Ancora’s programma is gebaseerd op individuele gegevens en dit maakt het inzichtelijk welke acties of gewoonten voor mensen als individu de grootste gezondheidsvoordelen zullen opleveren. Het doorvoeren van deze veranderingen helpt om impactvolle resultaten te behalen. De eerste significante resultaten laten het succes in gezond eten, conditie en kracht, gewichtsverlies, inname vitamines en stressreductie zien. 

“We hebben bewezen dat we positieve gezondheidsresultaten kunnen bereiken op de lange termijn”, zegt Sridhar Kumaraswamy, founder en CEO van Ancora Health. “De eerste resultaten laten zien dat mensen significante verbeteringen bereiken op indicatoren als gewicht, cholesterol, bloeddruk, voeding en meer, waardoor ze zich voorbereiden op een betere gezondheid voor langere tijd. Onze droom is om in de komende vijf jaar een betekenisvolle impact te hebben op het leven van een miljoen mensen en om leefstijltherapieën een integraal onderdeel van de standaardzorg te maken tegen 2025.”

Resultaten – van start Ancora programma tot tien maanden later:

·       zijn klanten gemiddeld genomen van vier naar zes dagen per week gezond eten gegaan;

·       heeft 66% zijn inname van essentiële vitaminen en mineralen aangepast;

·       zijn klanten gemiddeld van drie naar vijf dagen per week fysieke activiteiten gaan verrichten, zoals fietsen of wandelen;

·       38% is meer bot- en spierversterkende activiteiten gaan ondernemen;

·       vielen klanten die aan het begin van het programma overgewicht hadden gemiddeld 4 kilo af en hadden 3,8% minder lichaamsvet;

·       corrigeerde 87% van de klanten met een laag vitamine D niveau het deficiëntie;

·       verbeterde 53% van de klanten met een laag vitamine B12 niveau dit tekort; 

·       maakt 47% van de klanten meer gebruik van stress reductie technieken, zoals ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie.

Over Ancora Health
Ancora Health, in 2019 opgericht in Groningen, is een Nederlandse start-up in preventieve gezondheid. Ancora helpt mensen om regie te nemen over hun gezondheid, welzijn en prestaties door hen toegang te geven tot inzichten uit een wetenschappelijke gezondheidscheck. Hierbij worden door metingen, testen en holistische analyses op o.a. dna, urine, bloed, longcapaciteit en hartfunctie meer dan 1.000 datapunten verkregen. Op basis hiervan worden gezonde voedings- en levensstijladviezen aangereikt en kan meer aandacht aan gezondheidsrisico’s worden besteed.


Kijk voor meer informatie op: https://ancora.health/nl/.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...