juni 8, 2022

Nieuwe app stelt groter publiek in staat te vliegen met een privéjet

Vanaf vandaag maakt de startup Catch A Jet reizen per privéjet toegankelijk voor een groter publiek. Door gebruik te maken van lege vluchten kunnen reizigers gemakkelijk en tegen prijzen die 75% lager liggen dan reguliere prijzen voor een dergelijke vlucht, genieten van een vlucht in een privéjet. De vluchten zijn te boeken met de app van Catch A Jet voor de zogenoemde ‘empty leg flights’; lege vluchten die ontstaan doordat een privéjet bijvoorbeeld alleen geboekt is voor een enkele vlucht. 

De app Catch A Jet maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk betaalbare vluchten met een privéjet te boeken, waardoor deze luxe manier van reizen mogelijk wordt voor een veel groter publiek dan tot nu toe het geval was. Catch A Jet heeft de ambitie om vliegen met een privéjet voor iedereen beschikbaar te maken. De app brengt de vraag van reizigers die zoeken naar een privéjetvlucht samen met het aanbod van privéjet uitvoerders, met reeds geplande vluchten zonder passagiers. Het idee om gebruik te maken van deze ‘empty leg flights’ komt van CEO en voormalig commercieel piloot Chris Kuiper. Zijn inspiratie kwam door een gesprek met een vriend die privéjets vliegt: “Hij vertelde mij dat hij regelmatig zonder passagiers vliegt. Er gebeurt dan helemaal niets met deze vluchten om ze nuttig in te zetten. Dit leek me een gemiste kans!”

Luxe vliegen voor iedereen
Door gebruik te maken van de ‘empty leg flights’, kan de prijs voor een vlucht tot wel 75% lager uitvallen dan wat je normaal zou betalen voor een privé chartervlucht. Op deze manier wordt luxe reizen ineens voor een veel groter publiek mogelijk. Kuiper licht toe: “De prijzen om een hele privéjet voor jezelf te boeken zijn zelfs lager dan een business class ticket van Europa naar de Verenigde Staten. En wanneer je de privéjet met familie of een groep vrienden of collega’s deelt, dan kun je de kosten delen.” De privéjets waarmee de gecontracteerde uitvoerders vliegen, bieden plaats aan gemiddeld 4 tot 15 personen, waardoor het niet alleen een optie is voor zakelijke reizigers, maar ook voor families en vrienden die willen reizen voor vrijetijdsdoeleinden. 

Samenbrengen van klant en vlucht 
Reizigers die de app gebruiken, hoeven alleen het gewenste vertrek- en aankomst vliegveld en de gewenste data op te geven. Indien er een match is met een beschikbare lege vlucht, kan de reiziger binnen een minuut boeken en betalen in de app. De technologie van de app is zo ingericht dat wanneer er geen beschikbare vlucht wordt gevonden, de app verder zoekt naar een alternatieve vlucht, binnen een radius van 150km van de gewenste vertrek- en aankomst vliegvelden. Mocht ook dat geen opties opleveren, dan ontvangt de reiziger een bericht zodra er een vlucht beschikbaar komt. Reizigers kunnen ook zoeken naar alle vertrekkende vluchten binnen een radius van 150km van iedere willekeurige stad. 

Winst op tijd en comfort
Naast de voordelige tarieven en het gemak, winnen passagiers ook op tijd- en comfort. Kuipers: “Je hoeft nergens in de rij te staan of door ellenlange terminals te lopen, wat natuurlijk een enorm voordeel is met de huidige omstandigheden op vele Europese vliegvelden. Ook omdat privéjets op veel kleinere vliegvelden kunnen landen en vertrekken, vlieg je vaak naar of vanaf plekken die dichterbij je bestemming of huis liggen. En omdat er puur gebruik wordt gemaakt van anders lege vluchten, maak je ook nog eens een meer duurzame keuze dan wanneer je voor een privéjet kiest die alleen voor jouw specifieke vlucht wordt uitgevoerd.” 

De app is gratis te downloaden en zonder registratie te gebruiken, via www.catch-a-jet.com en de Apple- en Google stores.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...