februari 8, 2022

Nieuwe ruimtelijke audio- en AR-navigatie-app stimuleert mensen op High Tech Campus Eindhoven om meer te bewegen

Startup Dreamwaves en High Tech Campus Eindhoven zijn een partnership aangegaan. Het doel is dat mensen hun werk- of studiepauzes zullen gebruiken om meer te bewegen en om een schermvrije tijd te hebben, terwijl ze de campus via 3D-audio en AR-navigatie verkennen met de nieuwe WaveOut app.

Met WaveOut heeft de gebruiker een mobielhouder aan het fietsstuur of een telefoonkoord om de nek nodig om de schermloze navigatie te laten functioneren. De app maakt gebruik van augmented reality om virtuele waypoints in de echte wereld te plaatsen en realistische 3D-audio die de gebruiker naar de eindbestemming leidt. Samen met global positioning computer vision en machine learning bepaalt WaveOut de positie van de gebruiker. Daarom hoeft de gebruiker alleen de 3D-geluidssignalen te volgen, zoals een drumbeat of een ontspannende melodie, precies ontworpen om je de goede richting op te wijzen.

“WaveOut’s oriëntatie met computervisie en GPS is nauwkeuriger dan apps die alleen GPS gebruiken. Het is ook intuïtiever dan het interpreteren van een kaart op het scherm van je mobiel of het horen van verbale instructies”, zegt Hugo Furtado, oprichter en CEO van Dreamwaves. “We willen dat navigatie intuïtief, handsfree en schermvrij is voor iedereen.”

Startup-programma Mobility Lab
De samenwerking tussen Dreamwaves en High Tech Campus is het resultaat van het versnellingsprogramma van startup-programma Mobility Lab en heeft als doel om gezondere gewoontes te promoten bij de HTC-gemeenschap, en hen deze nieuwe innovatieve manier van navigeren te laten testen. Dreamwaves en HTC zijn op zoek naar 100 testgebruikers en hun mening en feedback over de app.

De app samen met de gebruikers ontwerpen
WaveOut is in eerste instantie ontwikkeld om blinden en slechtzienden te ondersteunen bij een veiligere en meer onafhankelijke mobiliteit. De kleurenblindvriendelijke modus van de app, de indeling van de verschillende app-items, en de lettergrootte van de tekst zijn voorbeelden van het inclusieve ontwerp van WaveOut – en dus ook van 3D-audionavigatie. Het team van Dreamwaves merkte echter dat WaveOut oriëntatieproblemen oplost die ook veel voorkomen bij onder meer ouderen, fietsers, expats en toeristen.

Nu wordt gekeken naar de diversiteit van de behoeften van de gebruikers om samen een product te ontwerpen dat zo veel mogelijk mensen kan helpen. Hugo Furtado: Dat is ook waarom feedback zo belangrijk is voor dit product, en waarom Dreamwaves en High Tech Campus alle intuïtieve tech-enthousiastelingen oproepen om met waveOut te navigeren en hun mening te delen op het feedbacktabblad van de app.” 

WaveOut is (voorlopig) gratis te downloaden in de App Store. De Android-versie van de app wordt eind februari gelanceerd.

Meer informatie is te vinden op http://www.dreamwaves.io.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...