maart 27, 2019 Hoekbeschermer onder meer duurzamer en voordeliger gemaakt

Nieuwe verbeterslag voor MagProtect

IJMUIDEN – MagProtect presenteert een vernieuwde versie van de bekende hoekbeschermer. Op basis van nauwe samenwerking met gebruikers is de nieuw ontwikkelde variant praktischer, duurzamer en voordeliger gemaakt. Inmiddels werken er bedrijven in binnen- en buitenland met de uitvinding uit IJmuiden.

De nieuwste variant van de MagProtect is één geheel geworden en er is, los van de magneet, met Polypropyleen slechts één grondstof gebruikt. Ook het RVS-scharnier is vervangen door kunststof. Hierdoor is de MagProtect 20 procent lichter geworden. Het scharniergedeelte is daarnaast voorzien van verzwaarde ribben en daardoor stootvaster. Omdat de MagProtect makkelijk is te (de)monteren, is deze herbruikbaar.

Eén spuitgietproces
Directeur Chris Lindenberg van MagProtect: “We hebben een matrijs ontwikkeld die deze protector in één spuitgietproces kan produceren. Hierdoor zijn de productiekosten lager, waardoor de hoekbeschermer ook voordeliger kan worden aangeboden aan onze afnemers. Door het gebruik van één grondstof is het product ook milieuvriendelijker.”

Laden en lossen nog beter beveiligen
De Ermelose logistiek dienstverlener St. van den Brink is een van de eerste klanten van MagProtect en samen met ZEPRO mede-initiatiefnemer van de MagProtect met scharnier. Wagenparkbeheerder Sander Jansen van St. van den Brink is tevreden met de laatste verbeterslag. “Met de MPT_M1_65 R/Wkan het wegvervoer het laden en lossen voortaan nog beter beveiligen. We zijn er trots op aan de basis te hebben gestaan van deze nieuwe variant van de hoekbeschermer.” 

“Het bedenken en ontwikkelen van deze nieuwe versie vanuit het perspectief van de chauffeur was een mooi staaltje van samenwerking. Daarnaast is het initiatief direct omarmd door een aantal transportbedrijven, de laadkleppen producent en een carrosseriebouwer. Allemaal hebben deze op voorhand mee geïnvesteerd om de veiligheid rondom de laadklep mogelijk te maken”: aldus Marco Kranenbroek van onafhankelijk logistiek adviesbureau Bricklog. 

38 landen
De beschermer voor het markeren van uitstekende lading, kwetsbare hoeken of openstaande laadkleppen wordt in 38 landen gebruikt. De innovatie uit IJmuiden wordt, naast in de transport- en logistieksector, ook veelvuldig gebruikt in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

De MagProtect MPT_M1_65 is leverbaar in het wit met rood/wit gestreepte 3M folie. De verkoopprijs van de MagProtect is € 35,- exclusief btw. 

Meer informatie is te vinden op www.magprotect.nl


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...