april 26, 2022

Ook waterstoftankstations Shell aangesloten bij platform MultiTankcard

Pashouders van de MultiTankcard kunnen voortaan ook waterstof tanken bij Shell. Eerder faciliteerde de aanbieder van mobiliteitspassen al betalingen voor zakelijke rijders bij de waterstoftankstations Total H2 Express Arnhem en OrangeGas Haven in Amsterdam.  

Onder autobezitters groeit de belangstelling voor duurzamer rijden. Vooral in het zakelijke segment is de interesse hoog in duurzaam vervoer. Naast batterij elektrisch rijden en flexreizen in het OV wordt waterstof elektrisch rijden verder uitgerold als een duurzaam alternatief voor vervoer. Een waterstofauto heeft immers als groot voordeel dat je binnen enkele minuten de tank kunt vullen. Daarom ziet MultiTankcard al ruim 25 procent van de huidige markt aan actieve waterstofauto’s als klant op haar platform en dat aantal groeit gestaag.  

Shell waterstofvulpunten 
Tankstation Den Ruygenhoek aan de A4 bij Schiphol en Hoofddorp was Shells eerste waterstofvulpunt in Nederland. Rijders van een waterstofauto kunnen sinds dit jaar ook terecht bij Green Planet in Pesse (Drenthe) en bij Shell Westpoort in Amsterdam. Directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard: “Met het toetreden van de drie Shell waterstofvulpunten in Nederland tot ons platform zetten we een nieuwe stap om duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen te faciliteren met onze tankpas.” 

Snel tanken en grote actieradius
De keuze voor een waterstofauto is vooralsnog beperkt. Er zijn in Nederland momenteel twee modellen in omloop: de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo. Qua kosten leggen waterstofauto’s het nu nog af tegen elektrische auto’s met een accu. Daar staat tegenover dat de bijtelling voor een waterstofauto de komende jaren gelijk blijft op 16%, terwijl voor EV het bijtellingspercentage én de bijtellingsgrondslag elk jaar omhoog gaan. Groot voordeel is ook de gelijkenis tussen het traditionele tanken en het tanken van waterstof, zoals het snelle tanken, de aansluiting van de brandstofslang en daarnaast de grote actieradius van ongeveer 600 km per tank. Productie en distributie van waterstof is nog kostbaar en beperkt, maar het aantal waterstoftankstations neemt toe.

Betalingsgemak
Patrick Roozeman: “Om deze energiebron aan zakelijke rijders aan te kunnen bieden, willen we bij zo veel mogelijk waterstoftankstations betalingen gaan faciliteren. Het voordeel ten opzichte van een laadpas is dat je ook ‘gewoon’ je tankpas kunt gebruiken voor waterstof en dus geen aparte pas nodig hebt. Wel moeten we de terminals activeren en bieden we klanten de mogelijkheid om waterstof aan/uit te zetten. Als onze klanten op een andere locatie waterstof hebben getankt, dan bij de stations die nu op ons platform zijn aangesloten, dan kunnen ze dat declareren via onze app.”  

Over MultiTankcard
MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland voor mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Samen met het merk MoveMove voor zzp’ers en mkb’ers, autoriseert, verwerkt en factureert MultiTankcard transacties voor alle vormen van zakelijk reizen: niet alleen voor de auto (brandstof, waterstof en elektrisch laden) maar ook voor het OV, taxi’s en de OV-fiets. Ook tanken in Europa, parkeren, de wasstraat en autovloeistoffen vallen onder de dienstverlening. Daarmee neemt het bedrijf werknemers, zzp’ers en mkb’ers alle administratieve rompslomp van reiskosten declareren uit handen. In plaats van losse bonnetjes ontvangt de klant elke maand een overzichtelijke factuur. Voor rijders in elektrische auto’s biedt de laadpaallocator van MultiTankcard dekking bij alle 65.000 openbare laadpalen in Nederland. Voor Europa komen daar met de EU-laadpas en -app nog ruim 250.000 laadpalen bij, het grootste laadpalennetwerk van Europa.  

Over Shell
Shell heeft de kennis, de technologie en de ambitie om een actieve rol te spelen in het realiseren van een waterstofeconomie in Nederland. Inmiddels beschikken drie Shell-stations over waterstofvulpunten. Daar komen er nog meerdere bij de komende jaren. Automobilisten kunnen er groen gecertificeerde waterstof tanken om na drie tot vijf minuten vullen weer op weg te kunnen. In 2021 nam Shell in Groningen bovendien haar eerste waterstofvulpunt voor bussen in gebruik. Ook de bussen rijden op groen gecertificeerde waterstof, totdat zelf de benodigde groene waterstof geproduceerd kan worden. Shell gaat in dit kader binnenkort van start met het project Holland Hydrogen 1 op de Maasvlakte. 


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...