januari 15, 2019 Aangifte btw eenvoudiger dan ooit dankzij geautomatiseerde administratie van álle zakelijke reiskosten

Partnership tussen MoveMove en TrackJack

Marktleider in mobiliteitspassen MoveMove en TrackJack, specialist in GPS-oplossingen, zijn een samenwerking aangegaan om zakelijke reizigers nog beter van dienst te kunnen zijn. Dankzij een koppeling tussen de allround mobiliteitsdienst MoveMove en het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack, profiteren zakelijke reizigers van een geautomatiseerde en gedetailleerde administratie van ál hun reiskosten.

MultiTankcard (MTc), eigenaar van MoveMove, is marktleider in Nederland in mobiliteitsoplossingen. Met ruim 45.000 aansluitingen behoort TrackJack op zijn beurt tot de grootste spelers in de Nederlandse markt op het gebied van rittenregistraties, GPS track & trace en Fleet Management. 

Aangifte omzetbelasting

De samenwerking tussen de twee partijen bestaat uit een koppeling tussen beide systemen. Hierdoor verloopt de kilometerregistratie van autoritten geautomatiseerd en worden alle reiskosten inzichtelijk gemaakt. Daarbij worden ook de zakelijke kosten van privékosten gescheiden, waardoor de aangifte omzetbelasting (btw) voor ondernemers een fluitje van een cent wordt. 

Na de succesvolle lancering van MoveMove begin 2018, wil MTc nu extra diensten bieden in samenwerking met relevante partners . “TrackJack is een innovatieve GPS-specialist met klanten door heel Europa”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “Dankzij de samenwerking bieden we onze gezamenlijke klanten nog meer waarde.”

Kilometeradministratie
Uit recent onderzoek van MoveMove en Inforesult blijkt dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. TrackJack werkt met een GPS kilometerregistratiesysteem, waardoor alle autoritten automatisch worden vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer.

“Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, vertelt Roozeman. “Dit kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen MoveMove en TrackJack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig.”
Met MoveMove introduceerde MTc de eerste totaaloplossing voor zakelijk reizen in Nederland. De mobiliteitsoplossing verzamelt alle gemaakte reiskosten in één overzicht: OV, fiets, taxi, tanken en aanvullende autodiensten, zoals parkeren en carwash. Dit biedt ondernemers (en hun medewerkers) aanzienlijk meer flexibiliteit dan een traditionele tankpas.

Over MoveMove
Met MoveMove biedt MTc een nieuw platform voor alle vormen van zakelijk reizen: van de auto en OV tot taxi en leenfiets. MTc, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Meer informatie op www.mtc.nlen www.movemove.com/trackjack

Over TrackJack
TrackJack is specialist in GPS-oplossingen. Met ruim 45.000 aansluitingen is TrackJack een van de grootste spelers in rittenregistraties, track & trace en Fleet Management in Nederland. Meer informatie op www.trackjackeurope.com/movemove.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...