februari 21, 2022

Professioneel HR-instrument

Digitaal personeelsdossier essentieel voor zorgvuldig omgaan met de eigen personeelsgegevens

Steeds vaker verschijnen berichten in het nieuws dat er verschillende persoonlijke gegevens op straat komen te liggen afkomstig uit databases van bedrijven. Dit komt vaak omdat deze gegevens niet goed zijn beveiligd of omdat er niet zorgvuldig mee om wordt gegaan door bedrijven. In de afgelopen jaren zijn er softwareprogramma’s op de markt gekomen die bedrijven ondersteunen in het zorgvuldig bewaren en gebruiken van deze gevoelige gegevens. Met deze software worden alle personeelsgegevens centraal opgeslagen, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt. Daarnaast biedt de software allerlei functies die tegenwoordig onmisbaar zijn voor een optimaal HR-management.

De HR software van Nostradamus is een goed voorbeeld van een instrument voor personeelsgegevens wat afgelopen jaar op de markt is gekomen. Nostradamus biedt een digitaal personeelsdossier. Personeelsgegevens zijn hiermee altijd up-to-date en daarom essentieel voor een professioneel human resource management binnen bedrijven. Zij krijgen direct inzicht in de belangrijkste gegevens vanuit de brede software voor personeelsplanning die Nostradamus biedt. Bedrijven missen zo dus niets, bijvoorbeeld door een automatische melding wanneer de proefperiode afloopt. Deze meldingen volgen ook als er bijvoorbeeld trainingsprogramma’s zijn gepland, als ID’s moeten worden bijgewerkt of als salarissen moeten worden berekend. Maar ook als uursaldi moeten worden gecontroleerd of aanvragen moeten worden verwerkt.

Personeelsplanning
Voor de planning van het personeel is er door Nostradamus eveneens een instrument bedacht, namelijk planning software personeel. Met deze software kunnen overzichten en plannen worden gemaakt op basis van bedrijfsdrukte en het geeft tevens inzicht in productiviteit en loonkosten. Met deze software kan het perfecte schema worden gemaakt en met één klik gepubliceerd. De medewerker krijgt dan een push bericht of e-mail zodat iedereen weet wanneer hij of zij moet werken. Bij de planning wordt ook direct zichtbaar hoeveel de planning aan loonkosten gaat kosten. Kortom een handig instrument voor de planning van het personeel binnen elk bedrijf.

Complete urenregistratie
Voor de werktijdenregistratie van het personeel heeft Nostradamus een online urenregistratie software bedacht. Hiermee kunnen gemakkelijk de gemaakte uren van het personeel worden verwerkt in een handig overzicht. De software is ontwikkeld met ervaring vanuit de praktijk wat ervoor zorgt dat het systeem optimaal werkt. Het is een inkloksysteem, waarbij de gewerkte uren van het personeel live geregistreerd worden. Vervolgens toont de software aan het eind van de periode precies hoeveel men de medewerkers moet verlonen. Deze software scheelt dus maandelijks veel tijd. Een volgend voordeel is dat de gegevens online worden opgeslagen in de cloud. Hierdoor is er op elk gewenst moment toegang tot de gegevens. Daarnaast is het systeem geheel foutloos; de software houdt exact bij of de geplande uren ook daadwerkelijk gemaakt worden. De leidinggevende hoeft alleen een digitale goedkeuring in te vullen aan het eind van de dag, om de uren per dag bij te werken.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...