februari 20, 2019 Autowebshop CarFY eerste bedrijf dat Rabo Safe2Pay gebruikt voor betaling van occasions

Rabobank introduceert betaaldienst Rabo Safe2Pay

Betaaldienst Rabo Safe2Pay is live. Online autodealer CarFY is het eerste bedrijf dat Rabo Safe2Pay gebruikt voor betalingen van occasions tot € 50.000. Met de conditionele betaaldienst maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar wordt het bewaard door Rabo Safe2Pay. Bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. Rabo Safe2Pay biedt zo beide partijen zekerheid: de koper betaalt pas als het product of de dienst ontvangen is en de verkoper heeft de zekerheid dat het geld ontvangen wordt.  

Rabobank ontwikkelde Rabo Safe2Pay samen met fintechpartner GoCredible. GoCredible levert voor de smart contracts (slimme digitale overeenkomst) voor de betaaldienst, waar de betaalcondities tussen koper en verkoper worden vastgelegd en bewaakt. Met deze API-dienst kunnen bedrijven -zoals CarFY- Rabo Safe2Pay snel en eenvoudig via hun website aanbieden. Rabobank biedt meer zekerheid voor de betalingen.

Nieuw perspectief
Christa Braker, productmanager bij Rabobank: “Gedreven door onze missie voelen we ons medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze klanten en willen we innoveren met betekenis. Met Rabo Safe2Pay kunnen we nog meer klanten helpen hun ambities waar te maken. De smart contracts constructie zorgt voor minder financieel risico als er niet betaald of geleverd wordt. Ook is Rabo Safe2Pay in veel gevallen voordeliger dan bijvoorbeeld betalen met creditcard of achteraf betalen met AfterPay. Dat biedt een nieuw perspectief voor bedrijven die overwegen producten met een hoge waarde online te gaan verkopen.”Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...