februari 1, 2022

Rabobank investeert in startup Ancora Health

Rabobank investeert 3 miljoen euro in de digital health startup Ancora Health en richt zijn pijlen hiermee (verder) op preventieve gezondheid. Met deze investering bedraagt het totale startkapitaal dat Ancora ophaalt 9 miljoen euro.

Ancora Health stelt zich als doel om meer gezonde jaren toe te voegen aan de maatschappij en heeft hiertoe een benadering ontwikkeld die afwijkt van reguliere gezondheidsprogramma’s. Het belangrijkste verschil is dat de focus niet alleen op klinische parameters, maar ook op gedrag en leefstijlondersteuning ligt. Het programma van Ancora Health combineert in haar aanpak een persoonlijke coaching met een digitale ondersteuning.  

Directe maatschappelijke impact
Martijn Starre (startup & scale-up banker healthcare Rabobank): “Met de aanpak van Ancora Health kunnen programma’s worden aangeboden aan de alsmaar groeiende groep mensen met chronische ziekten (lichamelijk en geestelijk). De programma’s kunnen zowel preventief werken, maar ook mensen met een chronische aandoening helpen om zo fit en vitaal mogelijk te blijven of worden en daardoor erger te voorkomen.”Dit sluit aan bij het streven van de Nederlandse overheid naar meer gezonde levensjaren voor iedere burger, waardoor ook minder zorgkosten gemaakt worden. “De snelle ontwikkeling, de beproefde methodiek en de groeipotentie van Ancora Health geven vertrouwen om de volgende stap te faciliteren”, aldus Starre. 

Zorg toekomstbestendig maken
Michel van Schaik (directeur gezondheidszorg Rabobank): “Als mensen de kennis en vaardigheden hebben om hun eigen gezondheid te onderhouden, hoeven zij minder vaak een beroep te doen op professionele zorg. Die staat nu al onder druk, maar dat zal de komende tijd alleen maar erger worden. Ancora Health maakt gebruik van moderne technologie om op een efficiënte wijze zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het is een schaalbaar verdienmodel en daardoor niet afhankelijk van (tijdelijke) subsidies. Het bedrijf past bij onze visie dat innovatie en ondernemerschap nodig zijn om ons zorgsysteem toekomstbestendig te maken. Gelukkig zien we steeds meer startups en scale-ups met die ambitie. Die willen wij actief ondersteunen met onze kennis, netwerken en financieringsoplossingen.”  

5 miljoen gezonde levensjaren
Sridhar Kumaraswamy, CEO en oprichter van Ancora Health: “Het is een grote blijk van vertrouwen dat een van onze belangrijkste klanten heeft besloten te investeren in Ancora om ons te helpen met onze missie om 5 miljoen gezonde levensjaren toe te voegen. Dit illustreert verder dat het momentum in de richting van preventie van chronische leefstijlziekten onstuitbaar wordt, en dat evidence-based blended programma’s (een combinatie van mens en technologie) aanzienlijk zullen bijdragen aan het opschalen van preventieprogramma’s op basis van duurzame gedragsverandering. We zien dit als een noodzakelijke aanvulling op andere grote sociale- en ecologische veranderingen van onze tijd om een duurzame samenleving op te bouwen.”

Over Ancora Health
Ancora Health is een Groningse startup gericht op preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf beschikt over twee hypermoderne studio’s in Amsterdam en Eindhoven. Ancora stelt mensen in staat om hun gezondheid vorm te geven door middel van diepgaande inzichten in hun lichaam en geest op basis van een wetenschappelijke gezondheidscheck, gebaseerd op een holistische analyse van meer dan 1.000 datapunten uit metingen, en testen van DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie etc. De initiatiefnemers waren jarenlang werkzaam voor Philips en binnen de gezondheidssector, alvorens ze hun eigen visie en droom realiseerden. Meer informatie is te vinden op: https://ancora.health/nl

Over Rabobank
Het Rabobank Startup & Scale-up Team zet zich in om startups en scale-ups te helpen met als doel hun slagingspercentage te vergroten. De bank denkt mee met elke levensfase van het bedrijf en versnelt groei op een duurzame manier met financiering, kennis en netwerk. Meer informatie is te vinden op www.rabobank.nl/startup-scaleup.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...